Форма за резервация

Вашето име*

Вашият Email*

Вашият телефон*

Брой туристи*

Допълнителни бележки

Автобусна екскурзия до Албания

Дуръс, Елбасан, Круя, Тирана, Берат

Дати

17.04; 05.09; 08.10.2020г.

Продължителност

4 дни / 3 нощувки

Цена

от 275 лв.

Програма:

Ден 1:

Отпътуваме от Сливен в 00:30 часа по маршрут: Сливен – Стара Загора – Чирпан – Пловдив – София – Дуръс. Пристигаме в Албания в късния следобед. В древността Дуръс е бил част от Българското царство и се казвал Драч. Днес съвременният курорт предлага, освен чудесни условия за морски отдих, също така и интересни забележителности, свързани с историческото минало на селището. Интерес представляват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани.

Разходка в Дуръс. Разположен на Адриатическия бряг, градът е най-голямото пристанище и развлекателен център в Албания. Възможност за разходка по крайбрежната алея, където ще можете да направите снимки на модерния пешеходен кей, оформен атрактивно като висящ въжен мост. Продължаваме до северния край на залива, където в морето навлиза друг кей. Следва нова архитектурна изненада – върху кея е изградено широко, бяло и модернистично стълбище, превърнало се в най-доброто място за снимки в града.

Свободно време за почивка на чаша ароматно еспресо или знаменития коняк „Скендербег“, получил своята популярност още от времето на комунизма, заради високото си качество и уникален вкус. Настаняване в хотел в района на Дуръс и Ривиерата. Вечеря. Нощувка.

Ден 2:

Закуска. Свободно време или, по желание и с допълнително доплащане, екскурзия до Круя и Тирана. Круя е сърцето на Албания, родното място на националния герой Георги Кастриоти Скендербег и едно от най-посещаваните градчета в страната. Гледката на каменния замък, извисяващ се над долината, наподобяващ с формата си разперени орлови криле е впечатляваща. Днес сградата е музей, представящ историята на Албания и подробно проследяващ живота и делото на Скендербег – бореца за независимостта на Албания от Османската империя. В града се намира и Националният етнографски музей, който е разположен в стара къща, съхранила експонати с над 500-годишна история.

Свободно време за обяд и разходка сред дървените дюкянчета на автентичния средновековен пазар в Круя. Пазарът привлича туристите с уникалните ръчно изработени сувенири от алабастър и маслиново дърво и сребърни филиграмни бижута, изкушаващи всяка дама.

Продължаваме към Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка по новооформения площад „Скендербег“, покрит с разноцветен мрамор от различните краища на Албания. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания, джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Възможност за поглед от високо от панорамното въртящо се кафене на Тирана. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3:

Закуска. Свободно време или, по желание с допълнително доплащане, екскурзия до белия град на Албания – Берат

Берат е в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пътят преминава през района, наричан „градината на Албания“ и стига до планински масиви, където се извисяват върховете Томор и Шпираг. Обвити в легенди, те са като покровители на стария град Берат, скътали легендарна любовна история, която ще разберете, ако пътувате с нас.

Крепостта на Берат е една от най-старите и най-големи в Европа. Тя впечатлява с живописен изглед към града и реката под нея, както и със запазените православни църкви, устояли на режима на Енвер Ходжа. Възможност за посещение на известния музей „Онуфри”, където се съхранява една от най-интересните колекции от икони на Балканите и човек може да се докосне до уникалното „онуфриево червено“.

Свободно време за обяд, покупки и разходка в модерния долен град на Берат, където са живописните квартали „Мангалем” и „Горица”, край река Осум. Тук изумителни са малките къщички, които изглеждат като залепени за склона на планинат. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4:

Закуска. Отпътуване за България. Кратка спирка в Елбасан и възможност за последни покупки. Елбасан възниква през I век под името Скампа. С днешното си име се сдобива много по-късно – през XV век, когато попада под управлението на султан Мехмед II. По това време областта е под османско владичество.

Пристигаме в България късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
 • 3 нощувки в района на Дуръс и ривиерата;
 • 3 закуски и 3 вечери (без включени напитки);
 • Пешеходна разходка в центъра на Дуръс;
 • Посещение на Елбасан;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД „Армеец“ (с доплащане за лица над 70 г.);
 • Водач по време на пътуването и престоя.

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните по маршрута обекти;
 • Екскурзия до Круя и Тирана (при минимум 25 записани): 30 лева (без включени входни такси);
 • Екскурзия до Берат (при минимум 25 записани): 30 лева (без включени входни такси);
 • Доплащане за медицинска застраховка „Травъл асистант“ с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
 • Доплащане за медицинска застраховка „Травъл асистант“ с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години – 15 лв. за целия период на туристическата програма;
 • Възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;

 Забележка:

 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
 • При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.
 • Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
 • Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по висока категория, без предварително уведомяване от страна на туроператора;
 • Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
 • Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператорът не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
 • Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.