Харесайте ни във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Абонирай се за нашия бюлетин

Форма за резервация

Вашето име*

Вашият Email*

Вашият телефон*

Брой туристи*

Допълнителни бележки

Автобусна екскурзия до Истанбул от Пловдив

Дати

всеки четвъртък

Продължителност

4 дни / 2 нощувки

Цена

139 лв.

„Намиращ се на пресечната точка на два свята, украшението на турската родина, съкровището на турската история, опазен от турската нация, Истанбул има място в сърцата на всички граждани.“ – Ататюрк

Програма:

Ден 1:

Тръгване от Пловдив в 21.45 ч. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

Ден 2:

Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка. Панорамна обиколка на град Истанбул с лицензиран екскурзовод.  Ще разгледаме историческият център на града – Синята джамия, площад „Хиподрума” с трите обелиска– Египетския, Змиевидната колона , фонтана на Вилхелм II, Топ капъ сарай, обновената желязна църква Св. Стефан. Свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение на византийската базилика „Св. София“ (с местен екскурзовод и входна такса) – построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век.
Връщане в хотела. По желание* (срещу доплащане) вечеря в рибен ресторант с изглед към Босфора. Нощувка.

Ден 3:

Закуска. В 09.00 ч. По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по „Босфора“– ще се насладите на красота и романтика между два континента. Ще минете под моста Антатюрк– свързващ Европа с Азия, както и двореца Долмабахче и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, разположени по Босфора.
Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента. – новият султански дворец „Долмабахче“, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости “Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар„, летният султански дворец „Бейлербеи“, Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.
След обяд по желание (срещу доплащане) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Свободно време. Връщане в хотела.
По желание: Вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:

Закуска. В 09.00 ч. Отпътуване от  хотела. Посещение на МОЛ ФОРУМ и  Аквариум – Sea Life – един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разполежен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки.  отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква „Св. Константин и Елена“ и най-голямата джамия в Турция – „Селимие“. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Пловдив.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен лицензиран автобус ;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*;
 • Пътни и гранични такси;
 • Посещение на Търговски център „Форум Истанбул”;
 • Посещение на гр. Одрин ;
 • Водач от туристическата агенция;

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка за лица до 65 г; – 4  лв., за лица над 70 г. има 6 лв. доплащане;
 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро /Заявява и заплаща при сключването на договора!/
 • Посещение на Света София с екскурзовод на български език / с включена входна такса/ – 20 евро;
 • Входни такси за Аквариум Sea life /Туркоазоо/ – 54 TL /за деца до 15 год. и възрастни над 65 год. – 43 TL/;
 • разходка с корабче по Босфора – 17 eвро;
 • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 25 евро (с включена входна такса и трансфер).
 • Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 22 евро,
 • куверт за рибен ресторант нс Босфора – 25 eвро;
 • куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и включени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 45 евро;

 Забележка:

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане – 7 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: ксерокопие на първа страница на задграничен  паспорт с 3 – месечна валидност към датата  на заминаване; за деца до 18 г. – нотариално заверена декларация  от двамата родители; няма визови, санитарни и медицински изисквания за Република Турция;

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;