Дати:31.10.2024 г.
Цена:420 лв.
Продължителност:3 дни / 2 нощувки със закуски и вечери
Вид:автобусна

АЛБАНИЯ – Елбасан, Тирана, Дуръс, Берат, Круя

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

Програма:

Ден 1- 21.00 ч. – отпътуване от Пловдив за Албания . Нощен преход.

Ден 2- Преди обяд -разглеждане на  Елбасан  – древно селище, изградено на пътя Виа Егнация. Римляните са го наричали  Masio Scampa заради кулите и крепостните стени /на илирийски език означава остър планински връх, а Елбасан на турски – крепост/.
Отпътуване за  Дуръс/ Драч . Вторият по големина град и най-голямото пристанище в Албания, наследник на древногръцката колония от VІІ в. пр.н.е. – Епидамн, в който могат да се видят следите от древната история: римският амфитеатър от ІІ в., един от най-големите на Балканския полуостров, останките от византийската крепост с венецианската кула, експозициите в Археологическия и Историческия музей. Градът се слави и с прекрасните си плажове край изумрудените води на Адриатическо море. Настаняване в хотел в курортната част на Дуръс. Вечеря. Нощувка.

Ден 3– Закуска. Отпътуване за Круя – старинен град, родно място на националния герой Скендерберг. Посещение на  крепостта, в която се намират Историческият музей, посветен на Скендербег, и  Етнографският музей, уреден в старинна къща от ХVІІІ в. Към крепостта води покрита с калдъръм улица – старата чаршия, в която животът не е прекъсвал.
Отпътуване за Берат – град-музей в списъка на ЮНЕСКО, съхранил цял комплекс от старинни къщи, чиито многобройни прозорци отразяват слънцето и небето – затова го наричат „градът с хилядите прозорци”. Разглеждане на старата крепост, зад чиито стени все още живеят хора в къщи от ХІІІ в. Запазени са няколко средновековни църкви, в една от които, „Св. Успение Богородично”, е уреден музей на иконите (Музеят Онуфри). Панорама на Стария град, известен с отомaнската архитектурата на къщите си. Връщане в хотела в Дурас. Вечеря. Нощувка.

Ден 4- Закуска. Отпътуване за Тирана. Разглеждане на забележителностите на албанската столица: площад Скендербег, на който се намират Историческият музей, Дворецът на културата (в който се помещават операта, балетът и Националната библиотека), Часовниковата кула –  символ на града, джамията Етем бей (забележителна със стенописите си) и някои от правителствените сгради. Свободно време в Тирана. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив– вечерта.

  • 2 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел 3 – 4 звезди в курортната част на Дуръс  ;
  • Транспорт с туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Туристическа програма в определените градове;
  • Доплащане за медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” 2лв на ден за лица до 64 г., от 65 г. – 84 г. по 3 лева на ден;
    Входните такси на посещавани обекти;
    Доплащане за единична стая – 80 лв.;

Забележка:

Запитване за резервация


Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Лев Инс” АД, застрахователна полица № 13052410000211 / 30.04.2024 г.

Print Friendly, PDF & Email