Харесайте ни във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Абонирай се за нашия бюлетин

Направи запитване

Направете запитване за Вашата почивка

Вашето име*

Вашият Email*

Вашият телефон*

Брой туристи*

Допълнителни бележки

ВЕЛИКДЕН в БЪЛГАРИЯ

 Перперикон, , Кърджали, Златоград , Татул, Хасково , Александровскта гробница ,Узунджово и още…

С ПРАЗНИЧНА ВЕЛИКДЕНСКА ВЕЧЕРЯ С ЖИВА МУЗИКА И ТАНЦИ!

Дати

01.05 – 03.05.2021г

Продължителност

3 дни / 2 нощувки

Цена

169 лв.

Програма:

Ден 1:   Отпътуване в 7.00 ч. от спирката на ОББ срещу хотел Тримонцум по маршрут Пловдив – Асеновград – Кърджали. Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров – Перперикон, състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградия. Върху  този археологически комплекс повече от двадесет века, различни поколения са оставили своите отпечатъци. Пристигане в Кърджали. Посещение на Регионалният исторически музей – създаден с цел събиране, опазване и популяризиране на културно -историческото наследство  на Източните Родопи. Посещение на “водното огледало” на брега на което се намира кърджалийският манастир „Свети Йоан Предтеча“. Той е ранносредновековен български ансамбъл с крепостна стена и кули, с раннохристиянски корени и антично минало. След археологично изследване и разкопки през втората половина на ХХ век, през 90-те години на XX век са предприети възстановителни работи като от 2000 година реставрираната черква е осветена и в нея се извършва редовна служба. Посещение на манастира „Успение Богородично” – православно духовно средище. Изграден е изцяло със средства на дарители, един от малкото новопостроени в България. В двора на манастира е разположен построения около кладенеца параклис Животоприемний източник, за който се счита, че Божията майка казва, че мнозина ще намерят изцеление при него и че е благословен. В манастира се намира изключително ценна реликва – частица от Кръста Господен, открита при разкопки на архиепископска църква в Перперикон от археолога проф. Николай Овчаров. Реликвата е пренесена в храма със специално литийно шествие и днес привлича хиляди поклонници от цялата страна. Свободно време. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотела. Свободно време. По желание организирана вечеря. След вечеря посещение на църквата „ Свети Георги ” намираща се в старинната част на града ,  за да присъстваме на празничната литургия за Великден.

Нощувка.

Ден 2:

Закуска в ресторанта на хотела . В  9.30ч  туристическа разходка из старата част на града и разглеждане на „Етнографски ареален комплекс – Златоград” – голям музей на открито, който представя традиционните занаяти на региона и облика на града преди повече от 100 години. Свободно време за разходка из красивия архитектурен резерват и възможност да се насладите на прясно приготвеното кафе на пясък, да посетите най-старата църква в Родопите – “Успение Богородично” – построена през 1834 год и килийното училище към нея, сградата на най-старата поща в България. Завръщане в хотела . Свободно време за почивка. Великденска вечеря в ресторанта на хотела.

Ден 3: Закуска в ресторанта на хотела.

Напускане на хотела и отпътуване за Татул. Тракийското светилище датира от края на V и началото на ІV хил. пр. Хр. Представлява скален масив с пресечена пирамида на върха.
Комплексът се състои от два саркофага, четириъгълно легло за главния олтар и триметров кладенец. Отпътуване за Хасково. Разглеждане на Монумента „Света Богородица“ – издигаща се над града статуя на Света Богородица с Младенеца – считаната за покровителка на града. Монументът притежава сертификат от Книгата на световните рекорди на Гинес. Посещение на Камбанарията, от където се открива незабравима гледка към града. Свободно време за обяд  и кафе. Отпътуване за Узунджово.Посещение на Узунджовската църква – един от най-мистериозните храмове по нашите земи. Много са църквите, превърнати в джамии, но единици са джамиите, превърнати в църкви. Една от тях е най-голямата селска църква в България. Тя се намира в село Узунджово и нейната история започва още в началото на XVI век.Днес църквата впечатлява със своите размери и акустика. В себе си тя съчетава символи от исляма, юдаизма, православието и католицизма. Макар никой да не знае каква е цялата истина около изграждането на сградата, факт е, че майсторът създава храм на вярата в доброто, което не зависи от религиозна принадлежност.

Следващата спирка е при тракийската гробница край с.Александрово. Гробницата е открита в могила Рошавата чука, на 17 км от Хасково, до село Александрово .Изградена е от прецизно издялани каменни блокове и е забележителна преди всичко със стенописите в гробната камера. Сред обичайните за I в.пр.Хр. геометрични и растителни орнаменти е представена и уникална композиция – лов на глигани и елени. Конници и пешаци, придружени от кучета, преследват животните. Ездачите са въоръжени с копия и мечове и са облечени в разнообразни дрехи. Копието на гробницата е експонирано в Музейният център на тракийското изкуство в Източните Родопи.

Отпътуване за Пловдив.. Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус ;
 • 2 нощувки със закуски  в град Златоград ;
 • Празнична вечеря с песни и танци;
 • Посещение на Перперикон ;
 • Посещение на историческия музей в Кърджали ;
 • Посещение на водното огледало ;
 • Посещение на кърджалийският манастир „Свети Йоан Предтеча“ ;
 • Посещение на манастира „Успение Богородично“ ;
 • Посещение и туристическа обиколка на Ареален комплекс Златоград ;
 • Посещение на Татул ;
 • Туристическа разходка в Хасково ;
 • Посещение на църквата „Успение Богородично” в Узунджово ;
 • Поещене на Александровската гробница ;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут ;

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните обекти
 • Медицинска застраховка – 1 лв. на ден за хора до 65 г, 1,50 лв. за хора над 65 години.

Входни такси: Перперикон – 6 лв. ,Исторически музей – 5лв  ;Татул – 3 лв. ;Етнографски ареален комплекс – Златоград – 3 лв. ; Музей на Делю войвода – 2лв;Взаимно училище – 2лв;Александровска гробница – 4 лв ;

Забележка:

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ:
• Удобни обувки за разходките на Перперикон, Татул и Златоград;
• фотоапарат и много, много добро настроение…….

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Лев Инс” АД, застрахователна полица №13062110000322 /29.04.2022г

Print Friendly, PDF & Email