Харесайте ни във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Абонирай се за нашия бюлетин

Форма за резервация

Вашето име*

Вашият Email*

Вашият телефон*

Брой туристи*

Допълнителни бележки

Великден 2019 на остров Корфу с отпътуване от Пловдив

Дата

25.04.2019г. – ПОТВЪРДЕНА

Продължителност

5 дни / 3 нощувки

Цена

389 лв.

Програма:

Ден 1:

БЪЛГАРИЯ – СОЛУН – ИГУМЕНИЦА

Отпътуване в 20:00ч от Пловдив, от София в 22:30ч. от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Кулата – Солун – Козани – Гравена – Йоанина – Игуменица.

Ден 2:

ИГУМЕНИЦА – остров КОРФУ

Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу /01:30 ч./.
Пристигане в Керкира. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка  или  по желание включване в панорамна обиколка на гр. Корфу с посещение на двореца Ахилион. Около 14.00 ч отпътуване от хотела към  Двореца Ахилион /XIX в./ – място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаване за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най – големия площад Еспланада – сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най- стария квартал Кампиело. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3:

остров КОРФУ                                                         

Закуска. В 09.00 ч отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. В 9.00 ч. сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото. Свободно време за самостоятелна разходка из най-стария квартал Кампиело. Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. За тези от Вас които желаят в   23.00 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновено небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.

Ден 4:

ПАЛЕОКАСТРИЦА

Закуска. По желание в 10.30 ч  екскурзия по желание до  Палеокастрица, един от най – известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие и посещение на фабрика за кумкуат – дребен цитрусов плод символ на остров Корфу. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите – пирати и техните кораби. Завръщане в хотела. Празничен Великденски обяд с жива музика и танци. Свободно време за почивка Нощувка.

Ден 5:

остров КОРФУ – СОФИЯ – ПЛОВДИВ

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив вeчерта.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Фериботни такси и билети;
 • 3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери в хотел 3*;
 • 1 празничен Великденски обяд с жива музика и танци;
 • Посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени съдове в събота сутрин;
 • Посещение на местна църква за Великденската литургия;
 • водач по време на пътуването;
 • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя;

Цената не включва:

 • Градска такса =  престой” за хотел 3 * – 1.5 евро на стая на ден / заплаща се на рецепция при пристигане;
 • Екскурзията до Палеокастрица – 15 EUR / деца до 12 години – 8 EUR;
 • По желание включване в панорамна обиколка на гр. Корфу с посещение на двореца Ахилион – 18 euro за въсрастни / 10 евро – деца до 12г; не включва вх.такса от 5euro – заплаща се на място;
 • Медицинска застраховка за лица до 65 г. – 2лв на ден;
 • Доплащане за единична стая -160 лева;
 • доплащане 5 лв. на ден за стая изглед море

Забележка:

Редовна цена: 389 лв. на човек в двойна стая; 339 лв. на човек в тройна стая; 255 лв. дете до 12г. с двама възрастни;

Mинимален брой участници: 40

 Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Алианц България” АД, застрахователна полица №1826813150000651785/21.05.2019г