Дати:15.06; 27.07; 14.09; 12.10.2024 г.
Цена:155 лв.
Продължителност:2 дни / 1 нощувка

Двудневна екскурзия до пещера Проходна – Луковит – пещера Съева дупка – Ловеч – Троянски манастир

Двудневна екскурзия с отпътуване от Пловдив и Карлово

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

ПРОГРАМА

1 ДЕН: Отпътуване от Карлово в 5:30часа. 7:00ч. Отпътуване от спирката на ОББ срещу Тримонциум по маршрут Пловдив – Брестница  – Карлуково  – Луковит. По пътя спирки за кафе и отдих.

Посещение на пещера Проходна, наричана още „Божиите очи”. Още с влизането в пещерата, която представлява скален мост с дължина 262 метра, кожата настръхва, защото температурата внезапно пада с 10-15 градуса. След „малкия” вход с височина 35м, тясна пътечка ни води покрай големите скални късове. И така, само след около 50 метра навътре пещерата става необичайно светла. А светлината идва отгоре – два еднакви бадемовидни отвора, разположени един до друг, през които светлината струи, а местните хора са нарекли „Божиите очи”. И всякаш Той наистина ни гледа през тях. В Проходна са снимани няколко български и чуждестранни филми, между които и „Време разделно”.

По желание посещение на скалния манастир „Света Марина“ намиращ се в близост до пещера „Проходна“. До него се стига тръгвайки по еко пътека – не  дълга, но е стръмна и макар привидно обезопасена е  опасна. Поставени са указателни табели. Пътеката е доста екстремна на места, но гледката от нея си заслужава. Скалният манастир се състои от малка църква и дворче. Скалната църква „Света Марина“ е построена през XIVв и според кратката историческа справка, намираща се до входа й, се смята за уникален паметник на Българското средновековие. Била е обитавана от монаси – исихасти.

Посещение на Национален пещерен дом “Петър Трантеев”. Сградата на Пещерния дом е уникална със своето разположение – построена е в цепка на скалата, а формата й, гледана отгоре, наподобява прилеп. За част от стените е използвана естествената скала.Възможност за късен обяд и почивка.

Разходка по еко пътека „Златна Панега” .Възможност за невероятно красива разходка с корабче по реката и снимки на фона на  водната къща Отпътуване за Луковит. Настаняване в хотела . По желание  организирана вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка

2 ДЕН:  Закуска в ресторанта на хотела

Посещение на пещерата Съева дупка  – още един обект от списъка на Стоте национални туристически забележителности. Дължината й е 400м, а температурата в нея е постоянна целогодишно от 7 до 11 градуса. Образувана е преди повече от 3 млн години от тектонски варовици. Наречена е „подземната перла”, защото е една от най-красивите пещери у нас.

Отпътуване за   Ловеч  – красиво разположен  на река  Осъм. Ловеч  е  градът ,  където през 1187 г. Византия  подписва  мирен  договор с българите , като  по  този  начин формално  признава  нейната  независимост . Пешеходна  разходка  в  архитектурно –историческия  резерват  „Вароша”. Отлично  запазенте къщи , музеи , църкви  и  уникалния покрит мост на Колю Фичето  са  съхранили  духа  на  Възраждането. Възможност за посещение на  етнографския  музей , Драсовата  къща , Музея  на  Васил  Левски и старата градска баня „Дели Хамам” .  Свободно  време  с  възможност за обяд  или   за  изкачване  до  отлично  запазената  крепост ,откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към града .Отпътуване от Ловеч и посещение на Троянски манастир  “Успение Богородично”-  лежащ недалече от  град Троян в полите на Стара Планина. Отпътуване за  Пловдив. Пристигане в града привечер.

 

 

 • Транспорт с лицензиран автобус ;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Луковит;
 • Туристическа програма по маршрута:
 • Посещение на „ Очите на Бога”;
 • Посещение на „Съева дупка”;
 • Разходка по еко пътека”Златна Панега”;
 • Туристическа програма в Ловеч ;
 • Посещение на Троянския манастир ;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Доплащане за медицинска застраховка – 1 лв на ден за лица до 64 г. и 1,5 лв. за лица над 65г.;
 • входни такси за посещаваните обекти:
 • Доплащане за единична стая – 30 лв
 • вход Пещара „Съева дупка”- 10 лв редовен / 5лв пенсионери ;
 • разходка с корабче по река Златна Панега – 20 лв;
 • вход “Етнографски музей”, Ловеч –  3 лв
 • вход “Музей на Васил Левски”, Ловеч – 3 лв
 • старата градска баня „Дели Хамам ” – 6 лв
 • Доплащане за предни места в автобуса (I, II или III ред) – 20 лв. на човек;
 • Крис Тур препоръчва  на туристите да сключат застраховка “Отмяна на пътуване.
 • Такса гориво – възможно въвеждане на горивна такса, поради увеличение на цените на горивата.

Ловешка средновековна крепост -4 лв

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com.

Запитване за резервация


Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Лев Инс” АД, застрахователна полица № 13052410000211 / 30.04.2024 г.
Print Friendly, PDF & Email