Форма за резервация

Вашето име*

Вашият Email*

Вашият телефон*

Брой туристи*

Допълнителни бележки

Един по-различен Одрин

Музей на Здравето-‘Двореца на империята” – Музея на Балканаската война” – Църквата „Св.Георги” – Селимие джамия – Синия пазар-Марги АУТЛЕТ- МОЛ Ераста

 

Дата

12.12.2020г. – 13.12.2020г.

Продължителност

2 дни / 1 нощувка

Цена

85 лв.

Град  с  интересна история, различна култура и много вкусни специалитети. Едирне  – както е турското му наименование, е запазил много от историческите паметници и красиви стари дървени къщи със специална декорация.

1 ДЕН –  6.00 отпътуване от Карлово , в 07.00ч. от  Пловдив . Преминаване на ГКПП Капитан  Андреево-Капъ Куле . Пристигане в Одрин  и посещение на „Музея на здравето” , построен от султан Баязид ІІ,син на Фатих султан Мехмед,завоевател на Константинопол през 1453 год.

Музеят е впечатляващ със своите 100 купола, различни по размер,невероятно съчетание от музика и водни звуци.Комплексът е бил един от най-значимите здравни,социални и образователни здания с като :  джамия,болница,медицинско училище,медресе,хан хамам ,мост и имарет.Болницата е била многопрофилна с централизирано медицинско обслужване.А восъчните фигури са изработени в Лондон в музея на „Мадам Тюсо”.

След това ще посетим „Двореца на империята“ или Одринския дворец Сарайчи , построен  при властването на Мурат II .Дворецът е необитаем, от него са останали не само руини разпръснати по полето,но и няколко сгради между които най-впечатляваща е ”Кулата на правосъдието”и ”Мостът на Фатих”построен през 1453 год.

Ще имаме време да се разходим и да обядваме в центъра на града – интересен със своите закрити базари, красиви джамии, с много фонтани и  добре запазени дървени къщи .

След обед ще се отправим към гара”Караагач”-най-красивата гара по Хиршовата железница от Виена до Истанбул,построена през XIX в .В близост до гарата се намира Арката където е приложен в действие Лозанския мирен договор през 1923 г.Ще посетим моста над  р.Марица-Мерич кюпрюсу – един от символите на Одрин, цвързващ града с квартал Караагач. В този град се сливат трите български реки Марица, Арда и Тунджа.

Настаняване в хотела.Свободно време.По желание организирана вечеря.Нощувка.

2 ДЕН – Закуска.Посещение на Музея на Балканската война, където паметника на загубилия битката Шукри паша посреща посетителите сред красив парк. Музеят е разположен в реставрираната Кайк табия,един от 20-те форта изграждащи главния укрепителен пояс на Одринската крепост.

Наблизо е втората българска светиня църквата”Свети Георги Победоносец”,с впечатляващата икона на Божията Майка с Малденеца,изработена от деца със зърна от леща и други зърна. Посещение на впечатляващата джамия ”Селимие” с невероятната  история и неповторима украса.

Посещение на търговската зона на града за шопинг. Посещение на Синия пазар и Марги Аутлет Център, МОЛ Ераста, търговския център KIPPA .

Около 15.00ч. отпътуване за България. Пристигане в Пловдив  вечерта.

 

 

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус ;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в центъра на Одрин;
 • Посещение на Музей на здравето :
 • Посещение на Музея на Балканската война:
 • Посещение на „Двореца на Империята”;
 • Посещение на църквата” Свети Георги Победоносец” ;
 • Посещение на Джамията Селимие – символа на града ;
 • Посещение на Синия пазар , Марги Аутлет,МОЛ Ераста ;
 • Екскурзоводско обслужване и туристическа програма по целия маршрут ;
 • Пътни и гранични такси ;

Цената не включва:

 • Мед. застраховка с покритие 5000 евро – 2 лв на ден ;
 • Входни такси на посещаваните обекти/ 10 лири:
 • Доплащане за единично настаняване – 30 лв;
 • По желание организирана вечеря – 20 евро;
 • Разходи от личен характер

 Забележка:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
– 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
– 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
– 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
– От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
– От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
– От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Print Friendly, PDF & Email