Дати:28.10.2022г
Цена:195 лв.
Продължителност:3 дни / 2 нощувки

Екскурзия до Румъния – Синая – Замъка Пелеш – Замъка на граф Дракула – Брашов – Букурещ

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ С ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

Програма:

1-ви ден: Пловдив – Букурещ – Синая

Тръгване от Пловдив в 6:00 ч. по маршрут Пловдив – Русе – Букурещ – Синая.

Посещение на музея на селото в Букурещ – простиращ се на 30 акра по бреговете на езерото Херастрау в едноименния парк.Това е етнографски  комплекс където са реконструирани 50 стари сгради от всички райони на Румъния, показващи историята на архитектурата по селата.Ще се разходим сред къщи в различни стилове, вятърни мелници, дървени църкви, воденици и дори стара панаирна въртележка.

Пристигане в Синая – най-красивия зимен курорт на Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите“.Пешеходна разходка из центъра на града. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден: Синая – Брашов

Закуска. Посещение на лятната резиденция на румънските крале – замъка Пелеш. Замъкът ще Ви удиви с изящното си излъчване и уникалните си форми. Построен от Крал Карол I в периода 1873 – 1883 г., който като принц е водел румънските войски в Руско – турската война. Свободно време. Посещение на замъка на граф Дракула (Бран). Със своята легендарна загадъчност, извисяващ се върху 60 метрова скала, построен след 1377 г., е бил тайнственото място на най-популярния вампир в световната мистика. Отпътуване за Брашов. Туристическа обиколка в Брашов – градът, в който е издаден „Рибния буквар“ на Д-р Петър Берон. Тук се преплитат Източните и Западните Карпати. Посещение на Черната църква построена през 1383 г. – най–голямото постижение на готическата архитектура, църквата „Св. Вартоломей“, Старото кметство и общинският площад. Свободно време в Брашов. Връщане в хотела в Синая. По желание посещение на типичен румънски ресторант с жива музика /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

3-ти ден: Букурещ – Пловдив

Закуска. Отпътуване за Букурещ – първият по големина град в Източна Европа. Разглеждане на румънската столица –град на контрастите, известен още като ”Малкия Париж“. Панорамна обиколка  на града с екскурзовод: Триумфалната арка (копие на Парижката), Народния театър, Патриархалната катедрала, построена в класически стил с барокови елементи и накрая – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, а именно Парламента на Румъния /отвън/. Свободно време за разходка в Стария квартал „Липскания”. Тук се намират запазени ханове и автентичната бирария „Кару ку бере” / каруца с бира/. Около 14ч отпътуване за България. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

*  Транспорт с лицензиран автобус ;
* 2 нощувки със закуски в 3 * хотел  ;                                                                                                                          * *Разходка из планинския курорт Синая  ;                                                                                                                    *Панорамна туристическа обиколка на Букурещ с местен екскурзовод   ;                                                                           *Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване ;

Медицинска застраховка – 2 лв на човек на ден

Входни такси са ориентировачни и се препотвърждават към датата на пътуване:

* Посещение на замъка Пелеш (не включва входна такса) ;
Посещение на замъка на Граф Дракула в Бран (не включва входна такса) ;
Посещение на град Брашов   – 20евро;

* Черната църква – 10 RON
* Замъка Бран :    Възрастни: 45Lei (6.6€)  ;Пенсионери(65+): 35Lei (4.5€)  ;Студенти: 25Lei (3.3€);Ученици: 10Lei (1.5€)  ;Видеозаснемане: 20Lei (4.5€)
* Замъка Пелеш – 50 LEI за възрастни, за пенсионери 25 LEI 15 LEI за деца
* Музей на селото – Букурещ – 20 LEI за възрастни, за пенсонери-10 LEI 5 LEI за деца
* Билет – Въжена линия Брашов – 12 LEI
* Други музеи и обекти посещавани по желание

Доплащане за единична стая 60 лв

Парична единица в Румъния – Лея (RON)

Телефонен код за Румъния: +40

Условия и забележки

  • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
  • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването – 35 души.
  • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 10 дни преди датата на отпътуване.
  • При резервация се заплаща 30% от стойността на екскурзията. Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.
  • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи фотокопие на пълномощното.

Запитване за резервация


Важно: Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.Туроператора  има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със застрахователна компания “ЛЕВ ИНС” АД и Застрахователна полица № 13062210000371/ 29.04.2023

Print Friendly, PDF & Email