Дати:07.04.2023
Цена:285 лв.
Продължителност:3 дни / 2 нощувки

ЕКСКУРЗИЯ до ЧАНАККАЛЕ с възможност за посещение на АСОС И ТРОЯ

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ С ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

Програма:

1 ден : Отпътуване в 05:00ч от Пловдив по маршрут: Хасково – Капитан Андреево. Почивки по пътя. Преминаване  в азиатската част на Турция по най – дългият висящ мост в света свързващ Европа с Азия над  Дарданелите. Пристигаме там , където се срещат Мраморно море и Егейско море  – Чанаккале. Днес градът е важен транспортен и риболовен център в Турция. Вкусна храна, чисти улици, нови велоалеи, ниски цени, а в околностите са Троя, о. Бозджаада и Гьокчеада. Крайбрежната улица е пълна с кафенета, ресторанти и сладкарници. Вечер кипи от живот. До пристанището се намира и часовникова кула, която служи за ориентир и място за срещи. Настаняването в хотела . След обяд свободно време или туристическа обиколка на забележителностите на града: Крепостта Чименлик, построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града; старата чаршия, крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, репликата на Троянския кон, подарена на града от актьора Брат Пит през 2004г.Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден :
Закуска. По желание :екскурзия до руините на древните градове Асос и Троя. Отпътуване до руините на Асос за една вълнуваща среща с древна Елада, селище основано в 7 в. пр.н.е. от жителите на остров Лесбос. Тук сред свещената планина Ида все още се виждат внушителните колони и останки от древния храм на Атина Палада, откъдето се разкрива невероятна гледка към живописно нарязаното крайбрежие на Егейско море и остров Лесбос.  Тук прекарва няколко години от живота си големият мислител и философ Аристотел като основава и своя школа. В подножието на планината се намира Античното пристанище, където ще отидем, след като сме посетили древния акропол – старинните сгради са приютили живописни хотелчета, ресторантчета и кафенета. Отпътуване за Троя, древният Илион – пътуване, което ще ви пренесе векове назад във времето на 10-годишната война между елини и троянци, ще си припомним удивителната съдба на Шлиман – немският археолог, нарочен от съдбата да разкрие Троя и древна Микена. Завръщане късния следобед в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден :Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Спирка за обяд и почивка в Одрин . Вечерта пристигане в България.

 • транспорт с лицензиран автобус;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в центъра на Чанаккале;
 • Посещение на Одрин;
 • Представител от фирмата по време на пътуването и престоя на групата;
 • фериботни, пътни и гранични такси;
 • Доплащане за медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” 2лв на ден ;
 • Туристическа обиколка на Чанаккале с местен екскурзовод (при минимум 20 човека) – 10 евро;
 • Целодневна екскурзия до Троя и Асос.(при минимум 20 човека) включва транспорт, екскурзовод и обслужване от фирма партньор с включени входни такси – 50 евро:
 • застраховка „Отмяна на пътуване“; разходи от личен характер.
 • Доплащане: единична стая – 90 лева; медицинска застраховка за лица над 65 г. (по тарифите)
 • Намаление за деца до 16 г. с двама възрастни – 60 лева.

Условия и забележки

 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването – 40 души.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 10 дни преди датата на отпътуване.
 • При резервация се заплаща 30% от стойността на екскурзията. Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи фотокопие на пълномощното.

Запитване за резервация


Важно: Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.Туроператора  има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със застрахователна компания “ЛЕВ ИНС” АД и Застрахователна полица №13062210000371/29.04.2023

Print Friendly, PDF & Email