Стани наш приятел

Абонирай се за нашия бюлетин

Форма за резервация

Незабравим Великден на

Остров Корфу  –  „Острова на Нимфите” от Пловдив

… не само красив и романтичен, той е просто уникален и незабравим.

Веднъж посетили го, със сигурност ще се връщате отново и отново…

Дата

05.04.2018 г. -потвърдена

Продължителност

5 дни / 3 нощувки

Цена

349* лв.

Цена:  349 лв * за резервации до 20.02.2018г.
Редовна цена: 369 лв.

Корфу (Corfu, на гръцки Kerkyra, Керкира) е втория по големина гръцки остров в Йонийско море. Централният му град – Корфу, се нарича в модерния гръцки Керкира на името на речната нимфа от митологията. Според легендата бог Посейдон се влюбил в нимфата Керкира и я отвлякъл на необитаем остров, който нарекъл в нейна чест. Разходете се по калдъръмените улички или през маслинови горички, и се насладете на  незабравими гледки на безкрайния син простор.

Програма:

Ден 1: Пловдив – Солун – Игуменица

Отпътуване в 20:30 ч. от Пловдив, от София в 22:30 ч. от площад “Александър Невски“ по маршрут София – Кулата – Солун- Козани – Гравена – Иоанина – Игуменица.

Ден 2: Игуменица – остров Корфу

Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу / 01:30 ч. /.
Пристигане в Керкира. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка  или  по желание включване в панорамна обиколка на гр. Корфу с посещение на двореца Ахилион. Около 14.00 ч отпътуване от хотела към  Двореца Ахилион /XIX в./ – място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаване за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най – големия площад Еспланада – сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най- стария квартал Кампиело. Завръщане в хотела .Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Остров Корфу

Закуска. В 09.00 ч отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. В 9.00 ч. сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото. Свободно време за самостоятелна разходка из най-стария квартал Кампиело. Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. За тези от Вас които желаят в  23.00 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновено небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.

Ден 4: Остров Корфу – Палеокастрица

Закуска. По желание в 10.30 ч  екскурзия до Палеокастрица, един от най – известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие и посещение на фабрика за кумкуат – дребен цитрусов плод символ на остров Корфу. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите – пирати и техните кораби. Завръщане в хотела. Празничен Великденски обяд с жива музика и танци. Свободно време за почивка.  Нощувка.

Ден 5: Остров Корфу – София – Пловдив

Закуска. Отпътуване за България.Пристигане в София и Пловдив вeчерта.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Фериботни такси и билети;
 • 3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери в хотел 3*;
 • 1 празничен Великденски обяд с жива музика и танци;
 • Посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени съдове в събота сутрин;
 • Посещение на местна църква за Великденската литургия;
 • Водач по време на пътуването;
 • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя;

Цената не включва:

 • Градска такса = престой“ за хотел 3 * – 1.5 евро на стая на ден / заплаща се на рецепция при пристигане;
 • Екскурзията до Палеокастрица – 15 EUR / деца до 12 години – 8 EUR;
 • По желание включване в панорамна обиколка на гр. Корфу с посещение на двореца Ахилион – 18 euro за възрастни / 10 евро – деца до 12г; не включва вх. такса от 5 euro – заплаща се на място;
 • Медицинска застраховка за лица до 65 г. – 2 лв. на ден;
 • Доплащане за единична стая -120 лева;

Забележка:

Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4 и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5 (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

Забележка:  Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане: Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване