Дати:| 31.07. | 21.08. | 25.09. | 16.10. | 13.11.24
Цена:от 255 лв.
Продължителност:5 дни / 3 нощувки / 3 закуски
Вид:автобусна

ИСТАНБУЛ САМО ЗА ЦЕНИТЕЛИ

„Сред минарета и куполи Истанбул шепне приказки за империи и мечти за бъдещето…“

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

Програма:

София – Пловдив – Истанбул – Одрин – София
1-ви ден:
Отпътуване от София в 20.00 ч. от пл. Ал Невски и ул. Оборище; в 20.20 ч. от Мотел Ихтиман на автомагистрала Тракия; в 20.50 ч. от бензиностанция Макс Ойл (Shell) и Макдоналдс на автомагистрала Тракия – Пазарджик; в 21.45ч. от бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург в гр. Пловдив; в 22.45 от бензиностанция Инса ойл до гр. Хасково. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.
2-ри ден: Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3* (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага, ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка. По желание (срещу доплащане) пешеходна обиколка – с посещение на един от шедьоврите на архитекта Синан (най-великият архитект на Османската империя) – джамията Сюлеймание (джамията на Сюлейман Великолепни), в двора на която се намират гробниците на султан Сюлейман Великолепни и Роксолана. Ще има време за кратка почивка за купуване на суверини от магазинчета пред дажамията или освежаване с турски чай или турско кафе. Продължаваме към площад Беязид (наричан още площада с гълъбите) с едноименната джамия и известният покрит пазар Капалъ чаршъ. За да се наслади напълно на Истанбул, човек определено трябва да се изгуби в града и да се слее с него. Капалъ чаршъ е идеалното място за това. Това е всъщност отделен свят в рамките на Истанбул. Обиколката, ще приключи с посещение на едно от подземните водохранилище на Константинопол – Шерефиеили Цистерната на Теодосий – мястото където историята среща изкуството и технологиитеи ще може да се насладим на лазерното шоу. Връщане в хотела. Свободно време.
След обяд по желание (срещу доплащане) разходка с корабче по Босфора и посещение на пъстрият квартал Кузгунджук на Азиатският бряг с кокетни кафенета и разноцветни улички. По време на тази разходка, ще чуете пленителният разказ на екскурзовода за красивият султански дворец „Долма бахче“, за най-скъпият хотел „Чираан Палас“, който е бивша султанска резиденция, за кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи с красивата изящна джамия, за крепостите „Румели Хисар“ и „Анадолу хисар“. Корабът, ще спре в близост до квартал Кузгунджук, където ще имаме свободно време за разховка и разглеждане на историческите сгради, кафенета и цветни улички. Най-магнетичното място в Кузгунджук е улица Икадие. Именно това е улицата, където се намират всички места за разглеждане, исторически синагоги, църкви и кафенета. В квартала са снимани едни от най-известните турски сериали. Кварталът е бил и все още е любимо място на много известни личности. В една от цветните къщи е живял Франц Лист. Тук се намира един от любимите ресторанти на основателят на Турската република – Мустафа Кемал Ататюрк, както и любимият рибен ресторант на актрисата Мерил Стрийп. Свободно време. Връщане в хотела с автобуса вечерта. Нощувка.
3-ти ден: Закуска. По желание (срещу доплащане) полудневен тур „Превземането на Константинопол“ обиколка с посещение на Манастира Балъклъ с църквата „Живоприемний източник“, в която се намират иконата на Света Богородица и целебният извор, който все така носи изцеление на пристъпващите с вяра. След това обиколката продължава към музея „Панорама 1453”, пресъздаващ по въздействащ начин превземането на Константинопол от османците на 29 май 1453г. начело със султан Мехмет II, приел прозвището Фатих (Завоевател). Реалистични 3D картини, покриващи купол с диаметър 38 м на площ от 2350 кв.м, разказват история под звука на тътени и викове. Връщане в хотела. Свободно време.
След обяд по желание (срещу доплащане) полудневен тур в „Царството на шоколада“ с посещение на Музея на шоколада – Първият и все още единствен музей на шоколада в Турция представя уникална изложба на стотици предмети, исторически личности, произведения на изкуството и забележителности (като Света София, кулата Галата, Къз кулеси и мн.др.), майсторски изваяни от шоколад. Смята се, че в изграждането на музея са използвани повече от три тона шоколад, който може да се опита от течен фонтан. Свободно време за шопинг в МОЛ Akbati, намиращ се в непосредствена близост до музея. Връщане в хотела. Нощувка.
4-ти ден: Закуска. Свободно време или по желание (срещу доплащане) еднодневна екскурзия до Ormanya WildLife Park или Парка с къщите на Hobbit, намиращ се на около 130км от Истанбул. Паркът Ormania Hobbit е описан като проект, който прави опазването на естествения живот важна и включва над 571 животински и растителни вида, на площ от около 4 хил. дка, с зоологическа градина, уникални хобит къщи, които пренасят в приказките и др. Сводно време за разходка. Късно следобед връщане в хотела.
По желание срещу доплащане вечеря на кораб по Босфора (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки).
5-ти ден: Закуска. Отпътуване за град Одрин. Престой в центъра на града за кратка почивка (1 час). Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3*
 • Представител от агенцията
 • Багаж до 25 кг, разпределен в 1 брой ръчен багаж/дамска чанта/малка раница и 1 брой куфар/пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса
 • Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 64 г. – 2 лв./ ден; за лица от 65 г. до 84г. – 3 лв./ ден лв. Лица над 85 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора.
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 100 лв.
 • Горивна такса, ако бъде въведена (задължително доплащане)
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания
 • Допълнителни екскурзии:
  – Пешеходна обиколка – 30 лв. /15€, за дете до 10 г. – 20 лв. /10€ (не е включена входна такса за Водохранилището)
  – Разховка с корабче по Босфора и разходка в кв. Кузгунджук – 50 лв./25€, за дете до 10 г. – 40 лв. /20€;
  – Тур Превземането на Константинопол с местен екскурзовод – 30 лв./15€, за дете до 10 г. – 20 лв./10€ (не е влкючен билета за Панорама 1453);
  – Тур в Царството на шоколада – 20 лв. /10€, за дете до 10 г. – 16 лв./8€ (не е включена входна такса за музея на шоколада);
  – Еднодневна екскурзия до Ormanya WildLife Park – 60 лв./30€, за дете до 10 г. – 50 лв./25€ (не е включен билета за парка);
  – Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 45€, за дете до 10 г. – 25€;

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва: 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ на по – висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Запитване за резервация


Важно: Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.Туроператора  има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със застрахователна компания “ЛЕВ ИНС” АД и Застрахователна полица № 13052310000194 / 29.03.2023 г.

Print Friendly, PDF & Email