Харесайте ни във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Абонирай се за нашия бюлетин

Форма за резервация

Вашето име*

Вашият Email*

Вашият телефон*

Брой туристи*

Допълнителни бележки

Майски празници в Албания и Македония с посещение на Скопие,

Дуръс, Тирана, Круя, Аполония, Берат, Охрид

Дата

01.05.2019 г.

Продължителност

5 дни / 3 нощувки

Цена

339 лв.

Програма:

Ден 1:

Отпътуване от Стара Загора /АМ Тракия- разклон в 00:30ч./, от Пловдив /бензиностанция Шел /Хепи на АМ Тракия в 02:00ч./, от София /бензиностанция ОМВ Захарна Фабрика в 04:00ч./, по маршрут ГКПП Гюешево – Крива Паланка – Скопие.

Ден 2:

Сутринта пристигане в столицата и най-голям град на Република Македония – Скопие. Пешеходна разходка от крепостта Скопско кале, църквата “Свети Спас”, със саркофага на Гоце Делчев, до реконструираният площад “Македония”, фонтаните и новите скулптурни композиции и др. По обяд отпътуване за Албания. Вечерта пристигане в Дуръс – най-древният град на територията на днешна Албания, а също и нейна столица по време на Втората Световна война, когато страната е окупирана от Италия. В миналото е попадал в границите на Българското царство, поради което е бил наричан със славянското име Драч. Разположен на брега на Адриатическата ривиера, Дуръс е втори по-големина град, най-голямото албанско пристанище и морски курорт, който е предпочитан за почивка, както от местните хора, така и от нарастващият поток от чуждестранни туристи. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 3:

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия с местен екскурзовод до Тирана, Круя и обиколка на Дуръс /доплащане 15,00 евро  без входни такси/: Круя е малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Панорамна обиколка на града – централният площад “Скендербег”, с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, Пирамидата – някогашен мавзолей на албанския първи секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време. Връщане в Дуръс – един от най-старите римски градове в Средиземноморието и най-голямото пристанище в Албания. Разходка до крепостта с венецианската кула с амфитеатъра – един от най-големите и най-добре запазените на Балканите. Вечеря. Нощувка.

Ден 4:

Закуска. Отпътуване за Македония. Попътно посещение на древната Аполония – античен гръко-римски пристанищен град в Южна Албания. Основана през 588 г. пр.н.е., Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южният ръкав на римския военен път Виа Егнация. Пешеходна разходка: укрепленията, библиотеката, одеонът, портикът, археологическият музей, църквата “Св. Богородица”. Посещение на Берат – възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка: крепостта Кале, църквите “Св. Богородица” и “Св. Троица”, площадът “Константин Велики”, Червената и Бялата джамия. Вечерта пристигане в Охрид. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 5:

Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод из Стария град/доплащане 10,00 евро/: Самуиловата крепост; църквата “Св. Пантелеймон”, където се съхраняват мощите на св. Климент Охридски; църквата “Света София”, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Посещение на манастира “Св. Наум”, с попътна спирка при Билянините извори. Отпътуване по обяд за България.

Цената включва:

 • транспорт с туристически автобус
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Дуръс или района в хотел 2/3*, при настаняване в двойни /тройни стаи:
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Охрид или района в хотел 2/3*, при настаняване в двойни/тройни стаи:
 • пешеходна обиколка на Скопие;
 • целодневна екскурзия до Аполония и Берат с местен екскурзовод
 • туристическа застраховка с покритие 5000 евро;
 • водач от агенцията;
 • пътни и административни такси

Цената не включва:

 • екскурзия с местен екскурзовод до Тирана, Круя и обиколка на Дуръс – 15 евро /при минимум 20 човека,не включва входни такси/
 • обиколка с местен екскурзовод в Охрид и манастира Св.Наум – 10,00 евро , не включва входни такси /
 • входни такси за туристическите обекти;
 • отпътуването от Варна – 30,00 лв

Ориентировъчни цени на входни такси:

 • Скопие: църквата “Свети Спас” и музея на Гоце Делчев – 120 македонски денара
 • Круя: Музеят на Скендербег – 200 албански леки; Етнографският музей – 300 албански леки;
 • Дуръс: Амфитеатъра – 400 албански леки;
 • Берат: Музей на Онуфри – 200 албански леки; Крепостта – 100 албански леки;
 • Охрид: Самуиловата крепост – 30 македонски денара; манастира “Св. Наум” – 60 македонски денара;

Входните такси се заплащат на място в албански леки или македонски денари. Препоръчителна е обмяната на валута от България!

Ориентировъчни валутни курсове:

1 лв. = 70 ALL /албански леки/; 1 лв. = 30 MKD /македонски денара/

Необходими документи: валидна лична карта; за лица под 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/ и документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта/.

Записването става с внасяне на депозит в размер на 30 % от цената и сключване на договор за организирано туристическо пътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Алианц България” АД, застрахователна полица №1826813150000651785/21.05.2019г