Дати:12.10; 19.10; 26.10; 02.11; 09.11; 16.11; 23.11.2024
Цена:от 899 лв.
Продължителност:5 дни / 4 нощувки
Вид:самолетна

МАЛТА – СТРАНА НА РИЦАРИ

* ВАЛЕТА* МДИНА* РАБАТ* МОСТА

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

Програма

ДЕН 1 |  Полет до Малта
Добре дошли в Малта. Нашият екскурзовод ще ви посрещне и ще ви отведе до хотела. Нощувка.

ДЕН 2 |  Валета
Закуска. Днес ви предстои целодневна обиколка на забележителностите на удивителната малтийска столица – Ла Валета (включено в цената). Пешеходната разходка ще премине покрай Археологическия музей и богато украсената конвентуална църква на Ордена на Св. Йоан, в чийто ораториум ще може да се насладите на световноизвестните картини на Караваджо. След това ще посетите Двореца на Великия Магистър* и Градините Барака, от където се открива великолепна гледка към Голямото пристанище. Следобяд ще имате възможността да се насладите на мулти вижън шоу „Malta Experience” с цялостен поглед върху историята на Малта. Връщане в хотела. Нощувка.
*Дворецът на Великия Магистър е временно затворен поради ремонтни дейност

ДЕН 3 |  Мдина – Рабат – Моста (пакет „Допълнителни екскурзии“)
Закуска. Днес ще посетите старата столица Мдина, наричан още „тихият град“. От тук пред вас ще се открият красиви гледки към различните части на Малта. В Мдина или Рабат ще имате кратка обедна почивка. След това ще посетите катакомбите на св. Павел или Свети Каталдо. В ботаническата градина Свети Антоний ще може да разгледате богатата флора и резиденцията на президента на Малта, както и една от снимачните площадки на касовия сериал „Игра на тронове“. Ще посетите също и грандиозната църква „Успение Богородично“ (Ротонда) в Моста, известна с третия по големина купол в света, както и „Селото на занаятите“ в Та’ Кали. Тук ще може да видите майсторите на стъкло и впечатляващият начин, по който създават произведенията си. Също така ще може да се запознаете и с друг занаят свързан с острова, а именно филигрирането на злато и сребро. По време на посещенията ще имате възможност и да напазарувате (Мдина, Рабат, Моста – пакет „Допълнителни екскурзии“). Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 4 |  Трите града (Виториоса – Коспикуа – Сенглеа) (пакет „Допълнителни екскурзии“)
Закуска. Сутринта ще отпътувате за Сенглеа за разходка в старата част на града. След това ще прекосите Коспикуа. Пред „Старата порта“ на Виториоса ще спрете за да видите църквата посветена на Свети Лаврентий и паметника на Свободата. Ще продължите разходката по крайбрежната алея и ще стигнете до внушителната крепост Сант Анджело, която ще може да разгледате отвън. От „3-те града“ се открива фантастична гледка към укрепленията на Валета и Голямото пристанище (Виториоса,  Коспикуа, Сенглеа – пакет „Допълнителни екскурзии“) По обяд ще се приберете в хотела. Следобедът ще имате свободно време. Нощувка.

ДЕН 5 |   Полет до България – Свободно време за почивка или разходка
Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.
* Ние ви препоръчваме да удължите престоя си с още 3 вълнуващи дни, в които ще може да разгледате:

ДЕН 6 |  о. Гозо – Калипсо
Закуска. Пътешествието през днешния ден ще ви отведе до митичния остров Гозо (пакет „Удължен престой“), където ще посетите един от най-древните мегалитни храмови комплекси в света „Джгантия“, столицата Виктория и внушителната Цитадела. Посещение на святото място за поклонения – базиликата на светилището на Благословената Дева от Та’Пину. Обиколката ще завърши с посещение на живописното рибарско селце Марсалфорн или Шленди, след което ще се върнете в Малта. Възможност за разходка с лодка около залива Дуейра, в която ще разгледате фантастични пещери и скални формирования, както и мястото на някогашния прочут Лазурен прозорец (скална арка), който през 2017 се срути.
Точно както Одисей е останал в плен на любовта, след като е прелъстен от нимфата Калипсо, така и остров Гозо завладява душите и сърцата на всеки докоснал се до неговите прелести. Нощувка.

*Разходката с лодка се провежда при благоприятни метеорологични условия

ДЕН 7 |  Тарксиен – Марсашлок – Древна Малта
Закуска. По време на днешната екскурзия ще се отправим към южната част на острова (пакет „Удължен престой“). Тук ще може да посетите различни археологически обекти от каменната до бронзовата епоха. Ще разгледате храмовете Таршиен и подземната пещера на мрака Гар Далам. След обеда ще отпътувате към Синята пещера (разходка с лодка по желание) и рибарското селище Марсашлок. Денят ще завърши в модернизирана кариера, където ще се насладите на шоуто “ The Limestone Heritage „. То ще ви запознае със строителната индустрия на Малта. Нощувка

*Разходката с лодка се провежда при благоприятни метеорологични условия

 ДЕН 8 |  Полет до България
Закуска в хотела. Трансфер до летището според полетното разписание за обратния полет до България.

 • ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
 • ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ 5 кг салонен багаж.
 • TРАНСФЕР Летище-Хотел-Летище. Модерен автобус с климатик.
 • ПОСЕЩЕНИЕ на Валета.
 • НАСТАНЯВАНЕ хотел SOLANA 4* (според местната категоризация).
 • ХРАНА 4 закуски на блок маса.
 • ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата
 • НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ включени в цената:   

             – Ла Валета

 • Задължителна медицинска застраховка от ЛЕВ ИНС АД с покритие 10 000 евро за лица до 69 г.: 19 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
 • Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 159 лв. и 249 лв. (при удължен престой)
 • Еко такса за хотелско настаняване: 2 евро на ден.
 • В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.
 • Чекиран багаж 20 кг: 139 лв.
 • Застраховка „Отмяна на пътуването“
 • Пакет „Допълнителни екскурзии + 4 вечери“: 299 лв.
  – Посещение на Мдина – Рабат – Моста;
  – Посещение на Трите града (Виториоса – Коспикуа – Сенглеа).

  Пакет „Удължен престой“: 539 лв. (включва: 2 екскурзии + 3 вечери)
  – Посещение на о. Гозо – Калипсо;
  – Посещение на Таршиен – Марсашлок – Древна Малта ​

Необходимо е внасяне на 400 лв. капаро при резервация и доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване.

Заминаване Връщане Пакет ,,Нощувки със закуски“
Обединен пакет ,,Вечери + допълн. екскурзии“ Удължен престой
12.10.2024 16.10.2024 от 1099 лв. 349 599
19.10.2024 23.10.2024 от 1049 лв.
349 599
26.10.2024 30.10.2024 от 1049 лв. 349 599
02.11.2024 6.11.2024 от 999 лв. 349 599
09.11.2024 13.11.2024 от 999 лв. 349 599
16.11.2024 20.11.2024 от 949 лв. 349 599
23.11.2024 27.11.2024 от 899 лв. 349 599

Запитване за резервация


Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Лев Инс” АД, застрахователна полица №13052310000194/29.03.2023

Print Friendly, PDF & Email