Дати:05.06; 26.06; 11.09; 25.09.2024
Цена:585 лв.
Продължителност:5 дни / 4 нощувки със закуски и вечери
Вид:автобусна

Мини почивка на остров Лефкада

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ С ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ и КАРЛОВО

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

Програма:

1 ден : Отпътуване от Пловдив в 5.30ч от спирката на ОББ срещу хотел Тримонциум. Отпътуване от Пазарджик в 6.30  часа от Старата автогара  – посока Солун, Верия , Козани , Йоанина , Превеза – остров Лефкада. Спирка в Превеза за пешеходна разходка из красивите улици на града и време за обед . Пристигане на остров Лефкада. Настаняване в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела . Нощувка.

2 ден : Закуска. Туристическа разходка до центъра на града . – Централният площад, църквата „Св. Спиридон“, построена през 1685 г. от венецианците, кметството, църквата „Св. Мина“ и катедралата. Свободно време. След обед по желание посещение на  манастира „Панагия Фанеромени“ – най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида и  плажа „Катизма“ – един от най-добрите на острова. Завръщане в хотела. Свободно време .Вечеря. Нощувка . 

3 ден : Закуска. Свободно време или по желание  – Целодневна екскурзия с корабче до седем  от Йонийските острови.

Ще имате възможност да разгледате най-атрактивните Йонийски острови :Плуване на плажа Порто Кацики , след което се отправяме към о. Кефалония /най-големият йонийски остров/, посещение на селцето  Фискардо ; остров Итака – острова на Одисей – плуване; остров Меганиси – пещера Папаниколи;  акустиране на о.Скорпиос  за кратко плажуване , виждаме о.Спарти и о.Кастри , бивша собственост на Онасис, след което се отправяме към о.Мадури- известен със своята вечнозелена растителност, собственост на фамилията Валаоритис. Круизът се реализира от пристанището на Нидри и е с включен обяд. Продължителност – около 9 часа.  / препаръчителни са аква обувки , бански ,слънчеви очила и шапки / . Вечеря. Нощувка.

4 ден : Закуска. Свободно време за плаж или по желание – Екскурзия до Парга и древния  „Оракулът на Смъртта” – Некромантио     целодневна.Открийте скритата красота на Епир и се върнете назад във времето. Турът започва с посещение на    НЕКРОМАНТИО – Оракул, като този в Делфи и Додони, но със свой уникален характер и история. Наречен „Оракулът на смъртта” той е построен на вратата на Хадес и е ползван в древността от живите да комуникират със свои починали близки и роднини, да получат отговори на въпроси и помощ от тях. Екскурзията продължава към Парга – живописен  курорт на брега на Йонийско море, разположен на прекрасните заливи Валтос и Крионери.  Тук ще имате възможност за обяд, разходки, фотосесии или плаж .  Препоръчваме удобни обувки и слънцезащитни средства. Завръщане в хотела. Вечеря Нощувка.

5 ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване от хотела. Спирка в красивия град Янина, пешеходна разходка из града : крепостта с цитаделата, джамията Аслан паша, Фетие джамия, гробницата на Али паша, Византийския музей, улица Галиварди, Археологическия музей, общината и др . Свободно време за обяд. Отпътуване за  България . По Кратки спирки за почивка по пътя. Късно вечерта – пристигане в Пловдив.

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*;
 • Туристическа програма в града;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут.
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 64 г. – 2 лв./ден; за лица над 65 г. до 84г. – 3 лв.; лица над 84 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператорa;
 • Целодневен круиз „Йонийски острови “с включен обяд – 35 евро;
 • Екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени“ и плажа „ Катизма“ – 15 евро;
 • Екскурзия до Парга и древния „ Оракулът на смъртта“ – 35 евро;
 • Доплащане за единична стая – 180 лева;
 • Доплащане за предни места в автобуса (I, II или III ред) – 30 лв. на човек; 
 • Пожелание доплащане за Застраховка Отмяна на Пътуване – около 3.5% от общата цена по договор със Застрахователна компания Евроинс. ЗОП се сключва до 5 дни от подписване на договор за пътуване;
 • Такса престой в Гърция (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел) – 3 EUR на стая на ден.

Условия и забележки

Отстъпка за деца до 12 г. – 110 лева

Отстъпка за трети възрастен, настанен в двойна стая– 50 лева

 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването – 40 души.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 10 дни преди датата на отпътуване.
 • При резервация се заплаща 30% от стойността на екскурзията. Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи фотокопие на пълномощното.

Запитване за резервация


Важно: Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.Туроператора  има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със застрахователна компания “ЛЕВ ИНС” АД и Застрахователна полица №13052310000194 / 29.03.2023 г.

Print Friendly, PDF & Email