Харесайте ни във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Абонирай се за нашия бюлетин

Форма за резервация

Вашето име*

Вашият Email*

Вашият телефон*

Брой туристи*

Допълнителни бележки

Автобусна екскурзия до две от най-приказните столици на Европа

Прага – градът на 100 кули и Братислава – една от най-зелените

столици в Европейския съюз от Пловдив

Дати

всеки месец

Продължителност

5 дни / 3 нощувки

Цена

от 355 лв.

Програма:

1 Ден: Пловдив  – Братислава /1130 км/

Отпътуване в 19.00 ч. от спирката на ОББ срещу Тримонциум, по маршрут: Пловдив – Сърбия  – Братислава. Нощен преход. По пътя кратки спирки за отдих.

2 Ден: Братислава

Пристигане в Братислава – столицата на Словакия преди обед. Панорамна и пешеходна обиколка на града с екскурзовод – по приказни калдаръмени улички ще разгледаме най-веселото кметство в Европа, уникалните сгради на Филхармонията и Народният театър и най-забележителната катедрала в цяла Словакия – катедралата „Св. Мартин”. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечерна пешеходна разходка в центъра на „Градът с топло сърце“-разположен  по бреговете на река Дунав. Завръщане в хотела. Нощувка.

3 Ден: БратиславаПрага /340 км/

Закуска. Отпътуване за Прага. Пристигане в Прага по обед. Озовем ли се в Прага, оставаме с усещането, че сме прекрачили прага на един вълшебен свят, изтъкан от романтика, старинна красота и приказност. Често наричат града „Златна Прага” и една от причините е голямото разнообразие от архитектурни стилове – барок, рококо, готика, романтизъм…. Туристическа пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език. Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец с невероятен изглед над Прага, катедралата “Св. Вит” ,базиликата “Св. Иржи”, Стария кралски дворец, Златната уличка, Черната кула. Разходка из Мала Страна и Кампа и по прочутия Карлов мост. Кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град) водят до Стария градски площад с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството  и един от символите на Прага –  световноизвестния Астрономически часовник  от 15 в.  Унгелт – най-старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепния Пражки общински дом, Карловия Университет, най-стария в Централна Европа и театърът посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

4 Ден : Прага – Нови Сад /820 км/

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време за разходка в центъра на града или по желание круиз по Вълтава „Пражка Венеция” (с допълнително заплащане) – преминава покрай най-значителните исторически паметници и множество романтични канали. По обед отпътуване за Нови сад. Пристигане в града вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка.

5 ден: Нови Сад – Пловдив /650 км/

Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада пред кметството, католическата катедрала „Света Богородица”, православната църква „Свети Георги”, синагогата. Фотопауза на Петроварадинската крепост – една от най-впечатляващите крепости в Югоизточна Европа, кацнала живописно на един хълм над Дунава на 3 км от Нови сад. Разходка из Сремски Карловци: Патриаршеския дворец, Съборната църква, Старата гимназия. По обед отпътуване за България. По пътя кратки спирки за почивка. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически  автобус,
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Братислава;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Прага;
 • 1 нощувка със закуска хотел 3* в Нови Сад;
 • Туристическа програма в Братислава с екскурзовод;
 • Туристическа програма в Прага с местен екскурзовод;
 • Туристическа програма в Нови Сад с екскурзовод;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Медицинска застраховка;

Цената не включва:

 • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65г -10 лева;
 • Круиз по Вълтава – 16 евро за възрастен и 10 евро за дете до 12 г. с продължителност 50 минути
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR) – заплаща се на място, входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK), Пражки Храд – голям тур: (350 CZK) малък тур: (250 Czk.);
 • Доплащане за единична стая – 99 лв.

 Забележка:

 • Валидна лична карта или задграничен паспорт.
 • Депозит 30 % от общата сума и доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Алианц България” АД, застрахователна полица №1826813150000651785/21.05.2019г