Харесайте ни във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Абонирай се за нашия бюлетин

Форма за резервация

Вашето име*

Вашият Email*

Вашият телефон*

Брой туристи*

Допълнителни бележки

Нова година в Истанбул с включена новогодишна вечеря

Дата

29.12.2018 г.

Продължителност

4 дни / 3 нощувки

Цена

от 489 лв.

Програма:

Ден 1:

08:30ч. тръгване от Бензиностанция OMV пред хотел „Санкт Петербург”, гр. Пловдив.
Продължителността на пътуването до Истанбул е около 9 часа (в зависимост от преминаването на границата при ГКПП Капитан Андреево). Пристигане следобяд в Истанбул и настаняване в хотел. 15:00ч. – Обзорна  екскурзия на Истанбул .
Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод и автобус: Тръгване от хотела – пристигане в кв.Султанахмет – посещение на Синята Джамия  – посещение на Хиподрума – Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм II – минаване покрай  дворецът Топкапъ Сарай /дава се информация за двореца без да се посещава/ – църквата “Света София” /дава се информация за музея без да се посещава/ – качване в автобуса.  Обиколката продължава в Европейската част на Истанбул –минава се покрай желязната българска  църква “Св.Стефан” (дава се информация за нея и се посещава, тъй като е след основни ремонтни дейности)  –  около 18:00 ч. връщане обратно в хотела. 20:45ч. –  Посещение на Рибен ресторант. Той се намира под моста “Галата”, който е най-старият в Истанбул. От там се открива неповторим нощен изглед към Босфора. Трансфер до хотела.Нощувка.

 

Ден 2:

7:00 ч. – закуска в хотела. 08:30 ч. Обиколка на Босфора с корабче –  Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора  до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатския бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор и крепости. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. Обиколката продължава около един час и половина. Цена за тура обиколка по Босфора с корабче – 20 € на човек (посочената цена е валидна при минимум записани 20 човека).  14:00 ч.- Посещение на небостъргача “SAPPHIRE – Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул – Маслак, Истанбул Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки. Свободно време за пазаруване в търговския център с 34 хил. кв.м.  18:30 ч. –  Нощен Истанбул – Посещава се хълма  Пиер Лоти откъдето се разкрива прекрасна гледка към Златния рог и старата европейска част на Истанбул. Следва преминаване през Таксим в новата европейска част на града, двореца Долмабахче. Свободно време за снимки покрай брега на Босфора. 20:00ч. Вечеря на кораб по Босфор – плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма. Предлагаме Ви едно вълнуващо изживяване между два континента с включен трансфер от хотела до пристанището, вечеря на яхтата и богата музикална програма.
Менюто включва: Типично турско мезе (плато ордъоври), сезонна салата, основно ястия (риба на грил или пилешко месо), десерт ( плодове или сладък десерт), турско кафе, безалкохолни  и алкохолни напитки напитки.
Програма: Музика (D.J), кючекини, Казашки танци, „Ашук Машук“  – представяне на една любовна история в Истанбул, фолклорни танци от различни региони на Турция и много изненади. Нощувка.

Ден 3:

7:00 – 08:30 ч. – закуска в хотел.  08:30ч. Кулата Галата –  (Galata Kulesi) представлява средновековна каменна кула в областта Галата. Тя е един от най – впечатляващите забележителности в Истанбул. Висока е 66,90 м. заедно с конусовидния цилиндър отгоре. В миналото е била най – високата структура в града. Отгоре се открива невероятна гледка към Босфора и старата част на Истанбул. Кулата разполага с кафене, от където можете да се насладите на разкриващия се пейзаж.
Девическата Кула – е разположена в азиатската част на Истанбул на не голям остров на Босфора в района на Юскюдар. Кулата е един от символите на града. Съществуват няколко версии за строителството на кулата. Според една от версиите девическата кула е построена е построена от Афинския пълководец Алкивияд за контрол на преминаващите по босфора персийски кораби. Според друга версия кулата е построена по време на управлението на император Константин велики като военна наблюдателна кула. Най-известна е обаче турската легенда, която гласи : султанът безумно обичал своята дъщеря . Веднъж обаче един ясновидец му казал, че дъщеря му ще умре когато стане на 18г. Султанът дал клетва, че преди тя да навърши 18г. ще построи кула. След като кулата била построена султанът затворил дъщеря си в нея, за да я предпази от възможната смърт. Когато дъщерята навършила 18г. баща й подарил съд с плодове. Рожденничката взела съда,но в плодовете се била свила отровна змия която ухапала момичето следствие на което то умряло,както било предсказано. От тук и названието девическа кула.През своята дълга история кулата е използвана като фар, тюрм и карантинен изолатор. През 1943-1945г. Кулата е възстановявана по образец съответстващ на облика и през 19-ти век. В настоящия момент в кулата е разположен ресторант. 14:00ч. музея Карие – или църквата „Кхора“ – построена за първи път през 4 век и отново след разрушения през 11 в. Тя е във форма на гръцки кръст и съдържа 4 колони. Вътрешните стени са покрити с мрамор и декорирани с изящни фрески и мозайки от видни  художници. Тук могат да се видят изображения от 14 в. на Дева Мария и Исус младенеца. Карие днес се явява най-богатият на Византийски мозайки музей в Истанбул. С тематичното си разнообразие и детайлиране, с цветовата си гама, Кхора няма подобна на себе си Византийска църква. Сюжетите са взети предимно от библията, но темите, свързани с раждането и детството на Дева мария – от Апокрифната Библия. Целта на тези изображения била да запознаят с Библията, Исус и неговото семейство народа, не  умеещ да чете и пише и който в същото време няма възможност да се снабди с тази книга. Не пропускайте възможността да видите от близо уникалните мозайки, изобразяващи живи, динамични и реалистични сцени.16:30ч Посещение на Outlet за покупка на кожени изделия.

 НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛ WISH MORE 5*
31.12.2019 от 20:00ч до 03:00ч
 


Ден 4:

9:30 ч.– 11:00 ч. – късна закуска в хотела. 10:30 ч.  МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ – Посещение на  един от най-големите аквариуми в света „Sea Life”, в който на площ от 8000 м2 живеят над 10 000 вида морски животни (от сладки и солени води) в 26 аквариума, включително и 2,5-метрови тигрови акули. Аквариумът е оборудван със специален тунел, извит на 270 градуса и с дължина 80м. (входната такса се заплаща – 42 турски лири). Пристигане в град Одрин и свободно време за разглеждане на града и най-голямата джамия на Балканския полуостров – Селимие /Построена е от Мимар Синан и е най-скъпото украшение на Одрин. Носи името на Султан Селим ІІ – син на Сюлейман Великолепни. За този шедьовър на османската архитектура, Бланки отбелязва, че може да издържи сравнение с големите средновековни катедрали по елегантност, дързост на купола и въздушна мекота. Той я намира по – красива дори от  Св. София. Куполът е 44 м, диаметър 32 м, поддържа се от 8 мраморни колони. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

 

Цената включва:

 • 3 нощувки със закуски на шведска маса в хотел Wish More 5*;
 • ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела с богато меню и напитки;
 • Обзорна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език;
 • Медицинска застраховка за 5 000 € с асистанс;
 • Посещение на МОЛ „Форум Истанбул” с Аквариума, (без включени входни такси);
 • Разходка в град Одрин с разглеждане на джамията „Селимие” (най-внушителната творба на ненадминатият турски архитект Мимар Синан) и българската църква „Св. Георги”;
 • СПА център (закрит басейн,хамам,сауна,парна баня, фитнес,WI-FI, безплатен мини бар еднократно, чай и кафе ежедневнов в стаята на хотела.);
 • Безплатен паркинг за леки автомобили;
 • Пожелание може да внесете свой алкохол;
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • Пътни и гранични разходи;
 • Водач на групата по време на престоя в Истанбул;

 

Цената не включва:

 • Допълнителните екскурзии по програмата освен включените в пакета;
 • Застраховка на хора над 65 години;
 • Разходи от личен характер;

 

 Забележка:

Цени:
Дати за ранни
записвания
Човек в
двойна стая
Човек в
единична стая
Човек в тройна
стая
Дете до 6г
(не навършени)
Дете 6 – 12 г
(не навършени)
До 31.10.2018 489 лв. 590 лв. 457 лв. 90 лв. 265 лв.
До 30.11.2018 529 лв. 630 лв. 489 лв. 90 лв. 265 лв.
Стандартни 633 лв. 774 лв. 530 лв. 90 лв. 265 лв.
При пътуване със собствен транспорт от цената се намалява 40 лв на човек
Цената за деца е валидна при настаняване с 2-ма възрастни в стая!
Цени* за допълнителни услуги:
 • Вечеря в рибен ресторант – 20 € на човек
 • Обиколка по Босфора с корабче – 20 € на човек
 • Двореца Долмабахче – 25 € на човек
 • Небостъргач „SAPPHIRE“ – 22 € на човек
 • Тур нощен Истанбул – 12 € на човек
 • Вечеря на кораб по Босфора – 40 € на човек
 • Тур Кулата Галата и Девическата кула – 25 € на човек
 • Музея „Карие“ – 15 € на човек

*Посочените цени са за записани минимум 20 човека.

НОВОГОДИШНО МЕНЮ


Предястия:

* Кюфтенца с доматен сос.
* Домашни хлебчета с моцарела  и  босилеково песто.
* Мини канапета „Ростбиф “ в горчив сос.
* Специално плато с мезета ‘’Невизадем’’.
* Специално сирене от Езине, пиле по кавказки, пълнени чушки,хумус, кисело мляко.
* Средиземноморска салата, пъстърва, домати, краставици, лимон и зеленчуци със зехтиново масло.
* Специален бюрек със зеленчуци и доматен сос.
Салати:
Средиземноморска салата със Фета сирене и босилеков сос.
Ястия:
Телешки антрекот на скара, гарнирано с ориз с патладжан, картофи Соте, печени чушки, домати.
Десерти-еклери с шоколадова глазура, плодове.
Среднощна супа.
Безалкохолни и алкохони напитки без ограничение  (турска ракия, водка, бира, вино).
1 бутилка шампанско на 4 човека. ПРОГРАМА с участието на:
Трио “Адали”
Певица – изненада
Ориенталски танци
Съвременни танци (Дежавю)
Танц Лезгинка
Дискотека с професионален DJ от България