Дати:11.05.2023
Цена:559 лв.
Продължителност:4 дни / 3 нощувки

Очарованието на Плитвичките езера,Загреб, Постойна яма и Любляна

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ С ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

Програма:

1 ден: Пловдив – София – Загреб

Отпътуване: 05:00ч. от Пловдив от София в 07:00ч. по маршрут – Белград – Загреб. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел 3* централно разположен. Свободно време. Възможност за вечеря в ресторанта на хотела .Нощувка.

2 ден: Постойна – Любляна

Закуска. Oтпътуване към замъка Предяма и пещерата Постойна. Посещение на Замъка Предяма. Разположен непосредствено пред входа на пещера на около 9 км. северозападно от Постойна, замъкът Предяма  впечатлява с разположението си . На същото това място е имало замък още от 1202г., но замъкът, който се вижда днес  е от 16-ти век. Изграден в ренесансов стил той има таен тунел. Замъкът, състоящ се от четири етажа, изглежда непревземаем. В осем зали на замъка са представени колекции от интересни маслени картини, оръжия, както и Пиета от 15-ти век. Замъкът впечатлява с интересни свои характеристики, като подвижния мост над бушуващата пред него река, както и дупки във входната кула, от където се е изливало нагорещено масло над нашественици, опитващи се да проникнат в замъка. Замъкът разполага още с дълбока тъмница, както и интересно ковчеже от 16-ти век, открито през 1991г. в мазето на замъка.Последното било пълно с богатства. В замъка има и място, известно като Скривалището на Еразъм – историческа личност, свързвана с този замък. Свободно време. Следва посещение на  пещерата Постойна Яма,  която е карстова пещерна система с дължина 20 570 метра и дълбочина 115 метра, намираща се на около 10 километра край словенския град Постойна. Пещерата предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра изваян от хилядолетното дело на река Пивка. В Постойна живее Ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най – голямото пещерно земноводно в света.След обед отпътуване за Любляна. Разглеждане на Любляна – столицата на Словения – един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите наизвестния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Свободно време. Отпътуване за Загреб. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден: Плитвички езера

Закуска. Отпътуване към Плитвичките езера – тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка (около 3-4 часа) най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО.  Националният парк представлява 16 свързани чрез 56 водопада езера, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица“ в района на Лика при наслагването на седименти, гъсти букови и елови гори. Системата условно се разделя на: Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера са свързани с множество красиви водопади. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Отпътуване за Загреб. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

4 ден: Загреб – София – Пловдив

Закуска. Освобождаване на хотела .Туристическа програма в бароков Загреб – централния площад “Бан Йосип Йелачич”, стария Градец с църквата “Св. Марко”, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац.  Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 • транспорт с комфортен автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3 * в Загреб;
 • туристическа обиколка в градовете Любляна и Загреб;
 • екскурзии до пещерата Постойна Яма и Плитвичките езера ;
 • екскурзоводско обслужване по програмата ;
 • Фанеромени“ и плажа „ Катизма“  ;
 • доплащане за единична стая – 90 лв.

Входни такси пещерата Постойна и за замъка Предяма

 • входна такса за замъка Предяма – 16 € ( студенти и ученици от 16-25 г.  – 13 €)
 • входни такси за пещерата Постойна – 28 € ( студенти и ученици от 16-25 г. – 21 €)
 • комбиниран билет – Пещерата+замъка – 40 € ( студенти и ученици от 16-25 г. – 30 €)
 • входна такса за „Плитвички езера“ – 40 € ( студенти -15 €; деца 7-18г. – 7 €)
 • Доплащане за медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” 2лв на ден ;
 • застраховка „Отмяна на пътуване“; разходи от личен характер.
 • Доплащане: единична стая – 90 лева; медицинска застраховка за лица над 65 г. (по тарифите)
 • Намаление за деца до 12 г. с двама възрастни – 30 лева.

Условия и забележки

 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването – 40 души.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 10 дни преди датата на отпътуване.
 • При резервация се заплаща 30% от стойността на екскурзията. Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи фотокопие на пълномощното.

Запитване за резервация


Важно: Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.Туроператора  има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със застрахователна компания “ЛЕВ ИНС” АД и Застрахователна полица №13062210000371/29.04.2023

Print Friendly, PDF & Email