Харесайте ни във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Абонирай се за нашия бюлетин

Форма за резервация

Перлите на Адриатика – Будва, Котор, Дубровник от Пловдив

Дати

 03.09; 18.09.20г.

Продължителност

5 дни / 3 нощувки

Цена

385 лв.

Програма:

Ден 1: Пловдив – София – Будва

Отпътуване от спирката на ОББ срещу Тримонциум в 20.00ч , от София в 22:00 ч. от стадион Васил Левски. Преминаване през ГКПП Калотина. Пътят ни минава покрай сръбските градове Ниш, Крушевац, Кралево, Нови Пазар и столицата на Черна гора – Подгорица. Нощен преход.

Ден 2: Будва

На сутринта почивка край  Шкодренско езеро – най – голямото езеро на Балканския полуостров. Фото- пауза на площадката срещу остров Свети Стефан. Около обяд пристигане в Будва. Настаяване в хотела. Следобед –  туристическа  пешеходна обиколка с екскурзовод  на Стария град. Ще се разходим по тесните улички и малки площади и  ще усетим  романтиката и хармонията на този град. Всеки камък тук има своя собствена история… Неслучайно Будва се смята за кралицата на Адриатика. По време на обиколката  ще научим  историята на този град,  датиращ от преди цели 2500 г. Свободно време за посещение на Археологическия музей и крепостта, за чаша кафе или вино  на полъха на Адриатика.  Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Котор

Закуска в ресторанта на хотела.Екскурзия до КоторВ 8.30 ч отпътуване от хотела.След кратко пътуване  пристигаме  в Котор ( на23 км. от Будва). Туристическа програма с местен екскурзовод: главната порта на Стария град –  включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, Часовниковта  кула,  „Стълба на срама”, църквата „Свети Николай“, „Света Мария”, Католическата катедрала „Свети Трифон“ и др. Свободно време за обяд и самостоятелно изкачване по крепостните стени, от където се открива спираща дъха гледка. Възможност за разходка с корабче до о. ”Света Богородица” на скалата. Разходка на острова и докосване до Чудотворната икона на Света Богородица. Следобед завръщайки се в хотела ще направим обзорна разходка по Которския залив. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Дубровник

Закуска. Екскурзия до Дубровник. След закуска ще се отправим към Перлата на Адриатика – Дубровник.  Пресичане на Которския залив с ферибота. Туристическа програма с местен екскурзовод: Стария град
( Порта Пиле ), главната улица Страдун, заобиколена от крепостните стени, известния фонтан на Онофрио, свързан с акведукт на 12 км извън града, Францисканския  манастир с древната аптека, Камбанарията на града, Двореца на Ректора, църквата  Св. Влас и други. Свободно  време  за обед , покупки , чаша кафе или разходка из Стария град или разходка с корабче до остров Локрум. На острова можете да посетите ботаническата градина и разрушения манастир,”Мъртво море” – представляващо вътрешно затворено езеро пълно със солена морска вода. Връзката му с морето се осъществява през естествен подземен канал, започващ от пещера в далечният му край. Късния следобед ще тръгнем обратно за Будва за да се приберем навреме за вечеря. Нощувка.

Ден 5: Будва – България

Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за първата столица на Черна гора град Цетине – музей под открито небе. Посещение на Цетинския манастир. Отпътуване за България като преминаваме през столицата Подгорица. По пътя кратки спирки за почивка. Ще посетим и  разгледаме манастира Морача с прекрасните му градини и древна история. Възможност за обяд и почивка. Пътят ни минава по каньона на река Морача – втория по големина в света каньон на река Тара. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта. Всяко хубаво нещо има край!

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус ;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 * в района на Будва;
 • Туристическа програма в Будва с местен екскурзовод ;
 • Екскурзия до Дубровник с включена пешеходна обиколка с местен екскурзовод ;
 • Екскурзия до Котор и туристическа програма с местен екскурзовод ;
 • Посещение на Цетине и Цетинския Манастир ;
 • Посещение на манастира Морача ;
 • Екскурзовод от агенцията ;

Цената не включва:

 • Мед. застраховка с покритие 5000 евро – 2 лв. на ден;
 • Доплащане за единична стая – 90 лв;
 • Дете до 12г. с двама възрастни ползва 50 лв намаление;
 • Билет за корабче до о. Света Богородица – 15  евро /при група от 20 човека/;
 • Входни такси на посещаваните обекти, разходи от личен характер;
 • Туристическа такса – 1,50 евро на нощувка на човек на ден (заплаща се на място в хотела);
 • Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание:  цената е между 2% -3% от застрахователната сума. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, поради медицински или други причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

 Забележка:

Ориентировъчни входни такси  на посещаваните обекти:

Билет за корабче до о. Света Богородица  –  около  13  евро /при група от 20 човека/

Дубровник: Крепостни стени – 150 хърв. куни; Кнежев двор – 40 хърв. куни; Доминикански манастир – 30 хърв.куни; старата аптека във Францисканския манастир – 25 хърв. куни;Стария град на Котор – вход -1 евро; Крепостната сена в гр. Котор 3 евро ,1 евро вход в гр.Цетине  ; Цитаделата на Будва – 3 евро;

Условия:

 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването – 35 души.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 10 дни преди датата на отпътуване.
 • При резервация се заплаща 30% от стойността на екскурзията. Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи копие на пълномощното.

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Алианц България” АД, застрахователна полица №1926813150000832853/21.05.2020г