Дати:19.09; 02.10.2024 г.
Цена:от 465 лв.
Продължителност:5 дни / 3 нощувки
Вид:автобусна

ПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКА БУДВА – КОТОР – ДУБРОВНИК

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ С ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ и КАРЛОВО

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

Програма:

1 ден: Пловдив – София – Будва
Отпътуване от Спирката на ОББ срещу Тримонциум в 20.00ч , от София в 22:00 ч. от стадион Васил Левски. Преминаване през ГКПП Калотина. Пътят ни минава покрай сръбските градове Ниш, Крушевац, Кралево, Нови Пазар и столицата на Черна гора Подгорица. Нощен преход.

2 ден: Будва
На сутринта почивка край  Шкодренско езеро – най – голямото езеро на Балканския полуостров. Фото- пауза на площадката срещу остров Свети Стефан. Около обяд пристигане в Будва. Настаняване в хотела. Следобед –  туристическа  пешеходна обиколка с екскурзовод  на Стария град. Ще се разходим по тесните улички и малки площади и  ще усетим  романтиката и хармонията на този град. Всеки камък тук има своя собствена история… Неслучайно Будва се смята за кралицата на Адриатика. По време на обиколката  ще научим  историята на този град,  датиращ от преди цели 2500 г. Свободно време за посещение на Археологическия музей и крепостта  , за чаша кафе или вино  на полъха на Адриатика.   Завръщане в хотела . Вечеря . Нощувка.

 3 ден: Закуска в ресторанта на хотела. Екскурзия до Котор
В 8.30 ч отпътуване от хотела. След кратко пътуване  пристигаме  в Котор (на 23 км. от Будва). Туристическа програма с местен екскурзовод : главната порта на Стария град –  включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, Часовниковата  кула,  „Стълба на срама”,  църквата „Свети Николай“, „Света Мария”, Католическата катедрала „Свети Трифон“ и др. Свободно време за обяд и самостоятелно изкачване по крепостните стени, от където се открива спираща дъха гледка. Възможност за разходка с корабче до о.” Света Богородица” на скалата . Разходка на острова и докосване до Чудотворната икона на Света Богородица. Следобед завръщайки се в хотела ще направим обзорна разходка по Которския залив. Вечеря . Нощувка.

4 ден: Закуска .Екскурзия до Дубровник
След закуска ще се отправим към Перлата на Адриатика – Дубровник.  Пресичане на Которския залив с ферибота . Туристическа програма с местен екскурзовод  : Стария град ( Порта Пиле ), главната улица Страдун, заобиколена от крепостните стени, известния фонтан на Онофрио, свързан с акведукт на 12 км извън града, Францисканския  манастир с древната аптека, Камбанарията на града, Двореца на Ректора, църквата  Св. Влас и други. Свободно  време  за обед , покупки , чаша кафе или разходка из Стария град или разходка с корабче до остров Локрум. На острова можете да посетите ботаническата градина и разрушения манастир,”Мъртво море” – представляващо вътрешно затворено езеро пълно със солена морска вода. Връзката му с морето се осъществява през естествен подземен канал, започващ от пещера в далечният му край. Късния следобед ще тръгнем обратно за Будва за да се приберем навреме за вечеря. Нощувка.

5 ден: Будва – България
Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за България. По пътя преминаваме  през столицата Подгорица. По пътя кратки  спирки за почивка. Ще посетим и  разгледаме манастира Морача с прекрасните му градини и древна история.  Пътят ни минава по каньона на река Морача – втория по големина в света каньон  – на река Тара. Пристигане  в София   и Пловдив късно вечерта.   Всяко хубаво нещо има край!

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус ;
 • 3нощувки със закуски и вечери в хотел 3 * в централно разположен хотел в Будва;
 • Туристическа програма в Будва с местен екскурзовод – ;
 • Посещение на манастира Морача ;
 • Екскурзовод от агенцията ;
 • Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 64 г. – 2 лв./ден; за лица от 65 г. до 84 г. – 3 лв. Лица над 84 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора.
 • Екскурзия до Дубровник с включена пешеходна обиколка с местен екскурзовод – 25 евро ;
 • Екскурзия до Котор и туристическа програма с местен екскурзовод – 15 евро ;
 • Доплащане за единична стая – 100 лв.
 • Дете до 12г с двама възрастни ползва 50 лв намаление ;
 • Възможност за отпътуване от Карлово – 10 лв. (двупосочно)
 • Билет за корабче до о. Света Богородица –   20  евро /при група от 20 човека/
 • Билет за разходка с корабче в Дубровник – 25 евро ;
 • Билет за разходка с корабче до остров Локрум – 35 евро;
 • Входни такси на посещаваните обекти, разходи от личен характер ;
 • Туристическа такса – 1,50 евро на нощувка на човек на ден (заплаща се на място в хотела )
 • Доплащане за предни места в автобуса (I, II или III ред) – 30 лв. на човек;
 • Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание:  цената е между 2% -3% от застрахователната сума Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

Ориентировъчни входни такси  на посещаваните обекти:

Дубровник: Крепостни стени – 35 евро ; Княжеския дворец – 15 евро;

Доминикански манастир – 4 евро; старата аптека във Францисканския манастир – 4 евро ;

Стария град на Котор – вход -1 евро; Крепостната стена в гр. Котор – 8 евро; Цитаделата на Будва – 3 евро.

 

Условия и забележки

 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването – 35 души.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 10 дни преди датата на отпътуване.
 • При резервация се заплаща 30% от стойността на екскурзията. Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи фотокопие на пълномощното.

Запитване за резервация


Важно: Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.Туроператора  има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със застрахователна компания “ЛЕВ ИНС” АД и Застрахователна полица № 13052410000211 / 30.04.2024 г.

Print Friendly, PDF & Email