Форма за резервация

Вашето име*

Вашият Email*

Вашият телефон*

Брой туристи*

Допълнителни бележки

По следите на времето в Лещен , Ковачевица

и  Добърско с отпътуване от Пловдив

Дата

28.03.2020

Продължителност

2 дни / 1 нощувка

Цена

99 лв.

Програма:

Ден 1:

Отпътуване в 7.00 ч от Пловдив в посока Велинград, Юндола, Добърско.  Пристигане в града . Посещение на уникалната църква “Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, която според официалните данни е строена през 1614 година, а според други е от XI век. Тя e обявена е за национален паметник на културата и е един от 100-те туристически обекти. В нея е прочутият стенопис с Исус Христос в ракета. Уникалният й иконостас е дело на прочутите майстори от дебърската художествена школа. Селото е изключително живописно.. а Отпътуване за Банско. Възможност за обяд в месна механа  с бански специалитети. Туристическа обиколка на Банско. Посещение на църквата Църква „Света Троица“, построена през 1835г. В двора на църквата се издига 30 метрова кула с часовник. По желание посещение на Къщата – музей „Никола Вапцаров”; Къщата – музей „Велянова къща“- паметник от епохата на Възраждането; Къщата-музей „Неофит Рилски“, паметника на Паисий Хилендарски. Настаняване в хотела. Банско остава атрактивна дестинация през всички сезони на годината, като предлага различни маршрути, по които можете да се насладите на красивата природа. Свободна програма. Вечеря. Нощувка.

Ден 2:

Една от основните атракции на селото е е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Наред с нея имаме възможност да посетим църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят вкусно сладко от боровинки. Продължаваме към Ковачевица. Сякаш застинало във времето, запазило автентичния си вид от XVII-XIX в., това е едно от най-известните и красиви български села. Тукашните къщи почти изцяло са изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Ще имаме време за разходка в това живописно село. Заради автентичния си облик Ковачевица и Лещен често се превръщат в декор на български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”.  Отпътуване за Пловдив.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус за туристически превози;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря на блок маса в хотел 4* в Банско
 • Ползване на SPA центъра на хотела – минерални басейни – вътрешен и външен, джакузи, сауна, парна баня, фитнес, чадър и шезлонг;
 • Туристическа програма в Банско ;
 • Посещение на църквата в с. Добърско ;
 • Екскурзия до с. Лещен и с. Ковачевица;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Възможност за обяд в местна механа с бански специалитети – 14 лв;
 • Медицинска застраховка – 1 лв на ден ;
 • Възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване” по Закона за туризма;
 • Разходи от личен характер.

 Забележка:

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Внасяне на 30% капаро;

Доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;

Цената е валидна при минимум 35 човека;

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Прави се малък пешеходен преход от пътя до село Ковачевица.

Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност!