Харесайте ни във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Абонирай се за нашия бюлетин

Форма за резервация

Вашето име*

Вашият Email*

Вашият телефон*

Брой туристи*

Допълнителни бележки

Виена и Будапеща

Екскурзия с автобус от Пловдив

Дати

всеки месец

Продължителност

 5 дни / 2 нощувки

Цена

 

Програма:

Ден 1:

Отпътуване в 19.00 ч – от спирката на ОББ  срещу хотел “Тримонциум” в Пловдив, по маршрут: София – Калотина – Будапеща. Транзитно преминаване през Сърбия. Нощен преход.

Ден 2:

Пристигане в Будапеща преди обед. Панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод – стария град, катедралата, рибарските кули, хълма Гелерт с цитаделата, ул. “Ракоци”, Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, не е включена в цената на екскурзията). Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 3:

Закуска. Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод: Дворецът Белведере – един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската Опера, където ежегодно се провежда оперен бал; Булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; Дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-стария увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело; Центъра на ООН, разположен в новата част на града. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод: площад „Мария Терезия“; Дворецът Хофбург, където се намират Националната Библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт“, Площад „Грабен“ – сърцето на стария град; Бароковата църква „Св. Петър“, готическата катедрала „Св. Стефан“ – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, съхраняваща несметни богатства и оживената улица „Картнерщрасе“. По желание: разглеждане на Двореца „Шонбрун“ – лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 4:

Закуска. Свободно време за последни покупки по търговската улица „Марияхилферщрасе“ или за посещение на Природонаучния Музей, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес или Къщата на пеперудите в Двореца Хофбург – необходимо е ползване на градски транспорт. Възможност за разходка до Пратера. Около 14.00 ч . – отпътуване от Виена. Нощен преход.

Ден 5:

Пристигане в България – Пловдив  рано сутринта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща;
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** във Виена;
 • Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва:

 • Посещение на двореца „Шонбрун“ ( цената включва транспорт, входна такса и местен ексурзовод) -20 евро
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език – 15 евро
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език – 10 евро
 • Входни такси за Императорската съкровищница (12 EUR);
 • Разходка с панорамно корабче по р.Дунав (цената включва парче торта и чаша шампанско) -20 евро
 • Вечеря по желание в Будапеща в типичен унгарски  ресторант с програма: 26 евро за възрастен и 15 евро за дете до 12 г./заявява се предварително/
 • Вечеря по желание във Виена в ресторанта на хотела – 15 евро / заявява се предварително /
 • Градски транспорт във Виена: 2,20 EUR (еднопосочен билет), 7,60 EUR (карта за 24 часа)
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
 • Медицинска застраховка – 2 лв на ден; за лица над 65 г /3 лв на ден/

 Забележка:

 • Валидна лична карта или задграничен паспорт;
 • Депозит 100 лева / доплащане до 20 дни преди отпътуването;

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Алианц България” АД, застрахователна полица №1826813150000651785/21.05.2019г