Дати:21.09 – 23.09.2024г.
Цена:325 лв.
Продължителност:3 дни / 2 нощувки със закуски
Вид:автобусна

П И Р О Т – Н И Ш

с възможност за екскурзия до Белград

 

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

Програма:

1 ден: 06:00 часа – Отпътуване от Пловдив по маршрут : Калотина – Пирот – Ниш .
Пристигане в Пирот – свободно време за пазар и дегустация на сръбски деликатеси, старата крепост Калето, музеят на Понишавието, където е представен бита на хората от този край през 19 век с интересни експозиции от килимарството и грънчарството.
Отпътуване за Ниш – третият по големина град в Република Сърбия и родното място на първият християнски римски император-Константин Велики. Пешеходна разходка в сърцето на град Ниш – Нишката крепост/една от най –големите и добре запазени на Балканският полуостров, приятно място за разходка и разглеждане на античните паметници, останките от османско време, амфитеатъра , музеят на джаза/.      Разходка по централната пешеходна улица “Обреновичева“, площадът на Освобождението, Казанджийското сокаче с приятните кафани. Настаняване в хотела.
Организирана вечеря в ресторанта на хотела с жива музика .  Нощувка.

2 ден: Закуска. По желание- екскурзия до  Белград. Панорамна обиколка на Белград с местен екскурзовод: Площад Теразие, Националното събрание – Скупщина, улица Крал Милан, Площада на Републиката, Стария и Новия дворец, крепостта Калемегдан, Катедралата Св.Сава, най – големия православен храм на Балканите, и др.  Пешеходна разходка: ул. Кнез Михайлова, Площада на републиката, ул. Крал Милан, ул. Скадарска, Стария и Новия съд, Крепостта Кале Мегдан. Свободно време . Връщане в Ниш . По желание- вечеря в ресторант в града.  Нощувка .

3 ден: Закуска. Посещение на  пазара на гр. Ниш и МОЛ .
По желание : посещение на „Медиана“- тя е луксозно предградие на древния град Наисус (дн. Ниш), който е построен в края на III и началото на IV век по време на управлението на римския император Константин Велики и неговите наследници. Днес Медиана е един от най-важните археологически паркове в Сърбия, където на площ от 40 хектара се виждат останките на великолепна вила с перистил, останките на две раннохристиянски църкви, части на житница, военни казарми и водни кули. Посетителите могат да видят и над 1000 квадратни метра мозайки от пода, които предизвикват част от великолепието на тази уникална императорска резиденция.  Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

  • Транспорт с туристически автобус;

  • 2 нощувки със закуски в хотел  3* в Ниш;

  • Вечеря в ресторанта на хотела-  с богато меню, музика и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки;

  • Екскурзоводско обслужване

  • Доплащане за медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” 2лв на ден за лица до 64 г., от 65 г. – 84 г. по 3 лева на ден;
  • Екскурзия до Белград- 30 евро при минимум 30 човека
  • Вечеря в ресторант извън хотела- по договаряне
  • Входни такси на туристически обекти
  • Доплащане за единична стая – 80 лв.

Забележка:

Запитване за резервация


Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Лев Инс” АД, застрахователна полица № 13052410000211 / 30.04.2024 г.

Print Friendly, PDF & Email