Дати:16.03.2024 г.
Цена:139 лв.
Продължителност:2 дни / 1 нощувка
Вид:автобусна

Разходка и шопинг в Одрин

Музей на Здравето- Синия пазар-Марги АУТЛЕТ- МОЛ Ераста-

Старата гара” Караасач” и още….

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

Програма:

1 ДЕН –  6.00 отпътуване от Карлово , в 07.00ч. от  Пловдив . Преминаване на ГКПП Капитан  Андреево-Капъ Куле . Пристигане в Одрин  и посещение на „Музея на здравето” , построен от султан Баязид ІІ,син на Фатих султан Мехмед,завоевател на Константинопол през 1453 год. Музеят е впечатляващ със своите 100 купола, различни по размер,невероятно съчетание от музика и водни звуци.Комплексът е бил един от най-значимите здравни,социални и образователни здания  като :  джамия,болница,медицинско училище,медресе,хан хамам ,мост и имарет.Болницата е била многопрофилна с централизирано медицинско обслужване.А восъчните фигури са изработени в Лондон в музея на „Мадам Тюсо”. След това се отправяме към центъра на града – интересен със своите закрити базари, красиви джамии, с много фонтани и  добре запазени дървени къщи. Ще имаме време да се разходим и да обядваме от вкусните турски специалитети. Следобед ще се отправим към Синия пазар , аутлет „Марги”, магазин от веригата МИГРОС.. ще се отдадем на шопинг и попупки на подаръци. Привечер ще се отправим към центъра на града,където се намира и хотелът, в който ще нощуваме. Настаняване в хотела. Свободно време за вечерна разходка и вечеря в някое от многобройните ресторантчета, намиращи се в близост до хотела. Нощувка.

2 ДЕН – Закуска. Свободно време до 10,45ч за разходки и покупки в центъра на града. В 11.00ч напускаме хотела и се отправяме към МОЛ ЕРАСТА. Около 2 часа свободно време за пазаруване в мола.Следобед ще се отправим към гара”Караагач”-най-красивата гара по Хиршовата железница от Виена до Истанбул,построена през XIX в .В близост до гарата се намира Арката където е приложен в действие Лозанския мирен договор през 1923 г. Ще посетим моста над  р.Марица-Мерич кюпрюсу – един от символите на Одрин, свързващ града с квартал Караагач. В този град се сливат трите български реки Марица, Арда и Тунджа. Около 15.00ч. отпътуване за България. Пристигане в Пловдив  вечерта.

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в центъра на Одрин;
 • Посещение на Музей на здравето;
 • Посещение на старата гара „Караагач”;
 • Посещение на Синия пазар , Марги Аутлет,МОЛ Ераста;
 • Екскурзоводско обслужване и туристическа програма по целия маршрут;
 • Пътни и гранични такси;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 64 г. – 2 лв./ден; за лица над 65 г. до 84г. – 3 лв.; лица над 84 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Доплащане за единично настаняване – 30 лв;
 • Разходи от личен характер;

*ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи.
 • При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановя.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Запитване за резервация


Важно: Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.Туроператора  има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със застрахователна компания “ЛЕВ ИНС” АД и Застрахователна полица № 13052310000194 / 29.03.2023 г.

Print Friendly, PDF & Email