Дати:23.08.2024, 27.09.2024, 25.10.2024
Цена:от 335 лв.
Продължителност:3 дни / 2 нощувки
Вид:автобусна

Екскурзия до Румъния – Сибиу – Хунедоара – Алба Юлия – Солна мина Турда – Сигишоара

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ С ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ и КАРЛОВО

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Пловдив (бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург) в 03:30 ч.
Отпътуване към град Сибиу. Сибиу е най-големия и богат град в средновековна Трансилвания. Бил е основан от германски заселници и затова носи името Херманщад. Сибиу е избран за културна столица на Европа заедно с Люксембург през 2007г. Заради впечатляващата архитектура и богата си история града е любимо място и на Румънските писатели. Една от седемте крепости на Румъния. Първоначално изграден като укрепен град с три защитни линии, той се превръща в едно от най-важните и до ден днешен културни средища в Румъния. Разположен е на два основни средновековни търговски пътя.
Пешеходна обиколка – разглеждане на крепостната стена и кулите на различните средновековни гилдии, природонаучния музей (отвън), Големия площад, Католическата църква Св. Троица, Синята къща, Двореца Брукентал, Малкия площад, Кулата на Съвета, Моста на лъжите, Площад Хюет, Евангелистката църква Св. Богородица. Парка Астра, улицата на занаятчиите, Гилдията на чираците (единствената действаща до днес гилдия, основана още през 13 век.); Настаняване в хотел 3* в гр.Сибиу/Алба Юлия, в пешеходна близост до историческия център на града; Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска; Свободно време или отпътуване за Хунедоара, солна мина Турда и цитаделата Алба Юлия.
Отпътуване за замъкът на Корвините (Хунедоара) – замъкът на Януш хунияди, вечният враг на Влад III-и Цепеш, известен от филмите и литературата като граф Дракула. Замъкът е сяка излязъл от приказка а братя грим, разположен на недостъпно място, с впчеталяваща архитектура и много история. Собственост на крал Сигизмунд, Януш Хунияди, Матей Корвин и място на прокламиране на политиката на унгарската власт в княжество Трансливания. В него се намира затворът и килията на граф Дракула, където е държан за затворник, има впечатляваща зала за мъчения и изключителна панорама към региона. 
Там се намира и кладенеца, изкопан с голие ръце от затворници, които изписват на турски фразата „Вода пиете, но души нямате!“
Отпътуване за солна мина Турда – бивша солна мина, превърната в уникално място със стени, покрити с кристали в преливащи се нюанси. Да се спуснеш в солната мина е като да слезеш до центъра на земята. В една от залите въздухът и солните изпарения са доказано лечебни. В друга от залите може да се види уред „кривак“- задвижвана от коне система за пренасяне на солта от долните нива на мината нагоре. Тук е и Залата на ехото и Стълбата на богатите. Разглеждане на мината и отпътуване за Алба Юлия.
Пешеходна обиколка на цитаделата Алба Юлия, Княжеския дворец, Православната църква, Католическата църква и Музея на Обединението, както и сградата на Обединението, трансилванска ковчезница и останките от монетния двор.; Университета Първи декември, който се намира в сградата на двореца на министъра на финансите на Княжество Трансилвания. Затвора на Хореа.
Алба Юлия / Каролина е познат още под името Белград или Бялата крепост. Едно неописуемо с думи място, което представлява столицата на Княжество Трансилвания.
Крепостта е истинско инженерно постижение, разположена на най-високата точка в околността на града. Един от най-богатите и най-добре пазени градове-крепости в историята на Румъния. Известен е с това, че тук бива подписано обединението на трите княжества под общото име – Румъния.
Свободно време; Отпътуване към гр.Сибиу/Алба Юлия. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска; Отпътуване за Сигишоара. Цялата стара част на града е в списъка на ЮНЕСКО. Запазени са девет от 14-те кули на цитаделата, както и целия средновековен вид на сградите и уличките вътре. Най-високата забележителност в града и символ е часовниковата кула. Шейсет и четири метровата кула се извисява над единия вход на цитаделата и се вижда почти из цялата цитадела. Дървеният часовник на върха ѝ е поставен през 1604г. Сега кулата е исторически музей. А в града от 14 кули са запазени едва девет.
Знаете ли какво общо има Сигишоара с Дракула?
Влад Цепеш (Влад III Дракула син на Влад II Дракул) е роден зимата на 1431 г. (7-ми декември – стрелец) в Сигишоара. Тогава този град е в унгарско владение. И така по уличките често ще срещнете табелки и всякакви туристически подсказки, че това е града, където е роден Дракула. А дали е така? Ще разберете на място.
Отпътуване за България; Пристигане в България вечерта.

 • Транспорт с комфортен лицензиран автобус 3*;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Сибиу/Алба Юлия;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Посещение и екскурзоводска програма в Сибиу;
 • Посещение на Замъка на Корвините;
 • Посещение на Солна мина Турда;
 • Посещение и екскурзоводска програма в Алба Юлия;
 • Посещение и екскурзоводска програма в Сигишоара;
 • Всички магистрални, пътни такси и паркинги;
 • Представител
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора Стойността на застраховка „Отмяна на пътуване“ зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация
 • Музей Брукентал (по желание) групи над 20 човека – стандартен тур – възрастни – 30 леи; пенсионери – 10 леи; ученици и студенти – 15 леи;
 • Кулата на Съвета (по желание) – 10 леи
 • Евангелистка църква „Св. Богородица“ (по желание) – 15 леи.;
 • Входна такса за солна мина Турда – 60 лв възрастни и пенсионери ; 30 леи за деца и ученици;
 • Доплащане за настаняване в единична стая – 80 лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” 2лв на ден за лица до 64 г., от 65 г. – 84 г. по 3 лева на ден;

Условия и забележки

 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването – 35 души.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 10 дни преди датата на отпътуване.
 • При резервация се заплаща 30% от стойността на екскурзията. Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи фотокопие на пълномощното.

Запитване за резервация


Важно: Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове. Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със застрахователна компания “ЛЕВ ИНС” АД и Застрахователна полица № 13052410000211 / 30.04.2024 г.

Print Friendly, PDF & Email