Дати:18.10 – 20.10.2024 г.
Цена:365 лв.
Продължителност:3 дни / 2 нощувки със закуски и вечеря
Вид:автобусна

СПА УИКЕНД В ЛУТРАКИ ПОЗАР, ГЪРЦИЯ

СПА уикенд в ЛУТРАКИ Позар е неустоимото ни предложение да изкарате един уикенд  в близка Гърция, сред неочакваната красота на планината КАЙМАКЧАЛАН, приютила в пазвата си цяла една лековита и бъбрива с водопадите си, река от топла минерална вода – истинско чудо на Природата, еднакво красиво и в четирите сезона на годината.

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

ПРОГРАМА:

1 ден: Пловдив – София – Лутраки Позар

Сутринта в 05:30 часа отпътуване от Пловдив спирката на ОББ срещу хотел  Трумонциум , 7.30 ч от София – стадион „Васил Левски“ по маршрут:Пловдив – София – Кулата – Лутраки Позар.
В ранния следобед пристигане в Спа курорта Лутраки Позар, разположен в подножието на планината Каймакчалан, която често определят като гръцките Алпи. Настаняване хотела . Време за почивка и освежаване.
Трансфер с автобуса (около 2 км) от хотела до минералните извори на курорта, разполагащи се на площ от 75 кв.м и на 390 м. надморска височина. Водите на шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с впечатляващи естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на природата тъне сред оазис от зеленина на окръжаващата го гора. Неслучайно местните жители наричат това благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени. Завръщане в хотела, свободно време . Вечеря в ресторанта на хотела . Нощувка.  

2 ден: Лутраки Позар – Едеса – Лутраки Позар

Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до град Едеса, някога българския град на водите – Воден.
Посветете половин ден на Едеса, за да се насладите на кулминацията в грандиозната симфония сътворена от Природата в този край, чийто изкусен диригент е водата! Запечатайте в съзнанието си грохота на водата устремно изливаща се от 70 м. високият водопад наречен на македонският цар Каранос! Струва си да се разходите в близкия до водопадите старинен квартал Вароша и да посетите старата митрополия на града – храма „Успение на Света Богородица“, където през 1991 г. е открит т. нар. Воденски надпис на цар Самуил. Чуйте увлекателния разказ за полемиката около воденският надпис и тази част от историята, в която Воден играе важна роля в царството на Самуил и е важен град за българският патриаршески престол..

Позволете си мигове на безвремие с кулинарните изкушения, които Едеса предлага или просто изпийте едно кафе в града с хилядолетна история.      
Завръщане в Лутраки в ранния следобед. Свободно време за къпане в изворите или почивка . По желание и срещу допълнително заплащане – вечеря с жива музика в близка таверна. Нощувка.

3 ден: Лутраки Позар Гевгели – езеро Дойран – Златарево – София – Пловдив

Закуска. В 10:00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България през Р. Северна Македония и езерото Дойран – прекрасен финал на едно пътуване, истинска езерна фиеста. Разходка край езерото Дойран и възможност за обяд. Пристигане в София и Пловдив вечерта.

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 2 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* в Лутраки:
 • 1 вечеря в ресторанта на хотела ;
 • Екскурзоводско обслужване ;
 • Водач от агенцията
 • Медицинска застраховка – 2 лв на ден за лица до 64 г.; 3 лв. на ден за лица над 65 г.
 • Туристическа такса – заплаща се на рецепция в хотела – 1,5 евро на вечер;
 • Вечеря с жива музика в близка таверна – 30 евро за възрастен и 25 евро за деца до 12 год. Заявява се при сключване на договора и се заплаща предварително в България при доплащането на екскурзията.
 • Входни такси за обекти посещавани по желание;
 • Екскурзия до водопадите в Едеса – 10 евро (минимум 20 туриста);
 • Възможност за отпътуване от Карлово – 10 лв. (двупосочно)
 • Входове за СПА центъра при минералните извори на курорта Лутраки;

Условия

 • При записване : депозит 30 % от сумата;доплащане  – 15 дни преди отпътуване.

 • Пътуването се осъществява при минимум – 35 туриста.

 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!

  Туроператорът препоръчва и съдейства на своите клиенти сключване на застраховка „Отмяна на пътуване “, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват .Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи фотокопие на пълномощното

Запитване за резервация


Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Лев Инс” АД, застрахователна полица № 13052410000211 / 30.04.2024 г.

Print Friendly, PDF & Email