Дати:01.07.2023
Цена:129 лв.
Продължителност:2 дни / 1 нощувка

Екскурзия до Велинград, Разходка в парка на Сандански, Петрич с посещение на къщата на баба Ванга и Самуиловата крепост

Двудневна, автобусна екскурзия с отпътуване от Пловдив

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

 

ПРОГРАМА:
1-ви ден : Отпътуване от Карлово в 6:00ч, от Пловдив в 7:00ч. по маршрут Пловдив – Пазарджик – Велинград – Рупите- Коларово.

Пристигане във Велинград – разположен в западната част на Чепинската котловина. Градът е на първо място в България по изобилие и разнообразие на минерални извори и е отличен за СПА-столица на Балканите. Посещение на Къщата-музей на Вела Пеева. В музея са представени постоянните експозиции за Вела Пеева, етнографска изложба, изложба за великденски писани яйца и изложба за Николай Гяуров. Изключително впечатляваща и интересна е изложбата на Великденски яйца, която е единствена в България. Тук са показани традиционни методи за украсяване, които са използвали нашите баби и прабаби. Като специални писалки и восък, превръщайки рисуването в уникално изкуство. Ще посетим и най-стария действащ храм в Чепинския край “Света Троица”, въздигнат върху основите на старата каменна църква през 1816 г. Тя е важен духовен и просветителски център. Тук е бил запазен Требникът с летописния разказ на поп Методи Драгинов за насилственото помохамеданчване през XVII в.След което се насочваме към езерото Клептуза. Местността Клептуза е обявена за защитена през 1966 година. Цялата площ на защитената територия е 412 хектара. Част от водата на извора се използва за водоснабдяването на Велинград и за множество рибарници, а друга част се излива в две красиви изкуствени езера, оградени с плачещи върби. В парка „Клептуза“ има ресторант с панорамна тераса, от която се открива прекрасен изглед към двете езера ,където можем да обядваме. Водата в езерото не променя температурата си нито през лятото, нито през зимата, твърдят местните. Според тях това са сълзите на Клепна, чието име носи езерото.

Отпътуване за Рупите –  живописната местност обвита в мистичен ореол. Там Ванга е прекарвала всеки ден през последните 15 години от живота си. Разположена е на брега на река Струма, в източното подножие на вулканичния хълм „Кожух“. В Рупите се намира построения от Ванга храм “Св.Петка Българска“, който е място за поклонение на хиляди нуждаещи се хора. В миналото на това място е изригнал вулкан и в следствие от него са се образували лечебни минерални извори с температура 75 градуса. Всеки човек, посетил някога тази местност, определя като малко кътче от рая. Изпълва те с усещане за величие и душевно спокойствие. Не случайно Баба Ванга казва: “Това място тук е много особено. Служи ми като акумулатор и от него аз черпя енергия и сила. Някога тук е горял страшен огън, а този хребет над нас крие една голяма тайна“.Свободно време за разходка. Отпътуване за село Коларово. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2 –ри ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Самуилова крепост намираща се на десния бряг на река Струмешница, между полите на планините Беласица и Огражден в т.нар. Ключка клисура. Привлекателна е за посещение, не само заради историческия заряд, който носи, но и заради красотата на планината и гледката, която се открива към Македония и Гърция. Величествената бронзова фигура цар Самуил с превити в коленете нозе отразяваща тежестта на трагичните събития. Националният парк-музей е включен в Стоте национални туристически обекта.

Отпътуване за Петрич и посещение на дома на баба Ванга. В него са изложени над 3000 предмета – дрехи, лични вещи, снимки, подаръци от хора, на които Ванга е помагала приживе с предсказанията си. Днес всичко в тази къща е запазено в оригиналния си вид. Нищо не е променено или разместено. Макар и превърната в музей къщата пази своя уют. На първи етаж е молитвената стая, в която са подредени много икони, но най-интересната е тази на Света Богородица, за която се смята, че е чудотворна. Уредникът в музея ще ви я покаже и ще ви разкаже подробно за нейната история. Много хора са си пожелавали съкровени неща пред нея и са се връщали да ѝ благодарят. Долу е и кухнята, и стаята, в която Ванга до 80-те години е приемали посетители – преди построяването на къщичката на Рупите. На втория етаж са Белият салон, спалнята и терасата. В Белият салон разказват, че пророчицата е приемала видни посетители.

Свободно време в центъра на Петрич за обяд и почивка.

Отпътуване за Сандански. Освен най-слънчевия, това е и градът с най-чистия въздух. Сгушен в полите на Пирин планина, той привлича посетителите с мекия си климат през цялата година, многобройните си минерални извори и прекрасната си природа. Посещение на парка и свободно време за разходка, шопинг или следобедно кафе. Отпътуване за Пловдив. Пристигане в града привечер.

 

 

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Една нощувка със закуска в хотел 3*;
 • Туристическа програма по целия маршрута;
 • Посещение на къщата на баба Ванга в Петрич;
 • Посещение на Самуиловата крепост;
 • Ескурзоводско обслужване;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ ;
 • Медицинска застаховка – 1 лв на ден;
 • Доплащане за единична стая – 30лв.
 • Крис Тур препоръчва и предлага на туристите да сключат застраховка “Отмяна на пътуване”.

Условия и забележки

ВАЖНО:

 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси и работното време на музеите.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

                                                                                                                            

 

Запитване за резервация


Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Лев Инс” АД, застрахователна полица №13052310000194/29.03.2023

Print Friendly, PDF & Email