Форма за резервация

Вашето име*

Вашият Email*

Вашият телефон*

Брой туристи*

Допълнителни бележки

 На плаж в Кавала – Лято 2020 

Автобусна програма с 1 нощувка.

Дата

20.06; 27.06; 11.07; 25.07; 08.08.20г.

Продължителност

2 дни / 1 нощувка

Цена

115 лв.

Програма:

Ден 1

Тръгване в 5:00 ч. от Пловдив бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“, Пазарджик 06:00 ч. бензиностанция Шел на магистрала Тракия, София в 07:00 ч. от стадион „Васил Левски“ по маршрут Неа Перамос – Кавала. Пристигане около 13:30 ч. на Амолофи (Дюни) Неа Перамос. Свободно време за плаж. След обяд около 18:30 ч. отпътуване за град Кавала и настаняване в хотела. Свободно време за разглеждане на нощна Кавала и възможност за вечеря в някоя от крайбрежните местни таверни. Нощувка.

 

Ден 2

8:00 ч. закуска. Освобождаване на хотела. Пешеходна обиколка на старата част на Кавала: Къщата на „Мохамед Али“ управител (валия) на автономна област Египет и Судан в Османската империя през първата половина на XIX век и въстанал срещу Султана през 1831 г. Той е смятан и за основател на съвременен Египет. В знак на благодарност към родния си град Кавала, той построява имарет (благотворително заведение), който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В днешно време сградата е превърната в луксозен хотел. Аквадуктът Камарес е колосална конструкция, построена от Сюлейман Великолепни ок. 1550 г. На негово място е имало дълга стена, която изпълнявала защитна роля. През XV век Аквадуктът бил разрушен и Султанът издигнал нов, известен с името Камарес, чиято функция била да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 60 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 м.), Църквата „Панагия“, Крепостта, от която се открива чудесна панорама на Кавала, Разходка по пристанището. Свободно време. В 10:30 ч. отпътуване отново към Амолофи – свободно време за плаж до 16:00 ч. Връщане в София и Пловдив във вечерните часове.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут.
 • 1 нощувки в хотел Esperia 3* на съответната за хотела база изхранване.
 • Представител на TА по време на пътуването.
 • Обслужване на място от представител на местната фирма партньор.
 • Всички пътни и магистрални такси.

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка на ЗАД „Алианц България“ с покритие 5000 евро за лица до 65 г. (2 лв. на ден)
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 31 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка „Отмяна на пътуване“ зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста.
 • Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти
 • .От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела (таксата е на стая, на вечер: хотели 1-2* – 0,50 €; хотели 3* – 1,50 €; хотели 4* – 3,00 €; хотели 5* – 4,00 €).

 Забележка:

Условия за записване и плащане при стандартни цени:

 • 30 % депозит от общата цена на туристическия пакет – при записване.
 • Доплащане до 15 дни преди датата на отпътуване.
 • Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането

2.Условия за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута: Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

3.Минимален брой участници за осъществяване на пътуването:15човека.

4.Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;

б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни

в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

5.Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.

6.Място, дата и часове на отпътуване:

 • Датите на отпътуване са обявени в ценовите таблици на хотела.
 • Тръгване от Пловдив в 05.00 ч. , Пазарджик в 06.00 ч. , София в 07:00 ч.
 • Връщането от Кавала е в приблизителните часове около 16:30 ч.
 • Продължителността на пътуването е около 6-10 часа. По време на пътуването се правят почивки на предвидените за целта места на всеки 2,5 – 3 часа.
 • Туроператорът си запазва правото да промени часа на тръгване и превозвача, при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля.

Полезна Информация:

Плажът Амолофи е в списъка на десетте най-красиви плажове в Гърция. Амолофи (в превод: пясъчни дюни) е известен плаж в Северна Гърция, на около 1 км. от Неа Перамос. Представлява дълга и широка пясъчна ивица извън населените места, простираща се на близо 2 километра, с плитка вода. Награден със Син флаг и  заобиколен от красивите пейзажи на Гърция, този плаж разполага с голям брой плажни барове, където плажуващите могат да се насладят на кафе или напитки. За гостите на заведенията има подсигурени душове.

Застроен амфитеатрално нагоре по стръмните склонове над залива, Кавала е един забележително красив град, съчетаващ природни дадености и велоколепната гледка към брега и залива с археологически находки, разкриващи богатото му минало. В първия момент човек може да си помисли, че в този модерен град живеят поне двеста хиляди човека, но се оказва, че те всъщност не са дори и една трета от това. Просторните площади, съвременните сгради и търговски центрове в западната част на града са в приятен контраст с тесните павирани улички, старинните къщи в традиционен стил с дървени чардаци, миниатюрните им градини с цветя, и павираните алеи в източната му част. Няколко импозантни сгради в неокласически стил радват окото и до днес. Една от най-красивите е сградата на градския съвет, особено през нощта, когато е богато осветена от специални прожектори. Особено колоритно е пристанището със своите малки рибарски корабчета, заобиколено от десетки малки таверни и магазини. Стръмните, виещи се нагоре по склоновете калдаръмени улички водят до най-впечатляващите гледки на града – старите крепостни стени, голямата и красива сграда на църквата „Панагия”, импозантната византийска крепост, както и до аквадукта, строен още по времето на римляните, но в последствие разрушен и възстановен отново от Ибрахим паша, великият везир на султан Сюлейман II в началото на ХVI в. В Кавала е роден един от най-прогресивните за времето си владетели – египетския султан Мехмед Али паша. Албанец по рождение, той се смята за основоположник на съвременен Египет.