Харесайте ни във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Абонирай се за нашия бюлетин

Форма за резервация

Вашето име*

Вашият Email*

Вашият телефон*

Брой туристи*

Допълнителни бележки

Уикенд в Струмица

с посещение на Дойранското езеро и Рупите от Пловдив

Дати

12.09.2020 г.

Продължителност

2 дни / 1 нощувка

Цена

125 лв.

Програма:

Ден 1:

Отпътуване в 06:00 ч. от спирката на ОББ срещу Тримонциум по маршрут Пловдив – Петрич – ГКПП Ново село – Струмица  – Дойран . По пътя кратки спирки за почивка. Около обяд пристигане в град Струмица. Панорамна и пешеходна разходка в „града на фонтаните” – първи впечатления от прекрасно уредения, колкото древен, толкова и млад град. Свободно време за разходка, чаша ароматно кафе или  обяд в центъра на града. Отпътуване за древните византийски манастири: ”Свети Леонтий” в село Водоча и манастира ”Св.Богородица Милостива” в село Велюса. Разглеждане и запознаване с тяхната история. Завръщане в Струмица. Настаняване в хотела .
Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и танци. Нощувка.

Ден 2:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Дойранското езеро. Езерото е разположено в Югоизточна Македония, разделено между Република Македония и Република Гърция. Дойранското езеро е на най-високото си ниво през последните 10 години.. Езерото привлича голям брой туристи и заради лековитата си кал и цъфтежа на богатите на йод водорасли наречени „алги”, които превръщат водата в лечебна за редица заболявания.Свободно време за разходка и обяд в китните ресторантчета на брега на езерото.
Отпътуване за България към 13.00ч. Посещение на местността Рупите. Посещение на  храма „Св. Петка“, целебните извори и домът на Баба Ванга където е прекарала  последните години от живота си. Невероятната красота на тази местност създава у всекиго чувство на хармония и спокойствие. Около Рупите цари и един ореол на мистика и енергиен  заряд, навярно свързан с факта, че Ванга избира това място за свой дом. Свободно време в района на местността. Отпътуване за Пловдив. Пристигане в града вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 1 нощувка със закуска в СПА хотел в Струмица 4 *;
 • 1 вечеря в ресторанта на хотела с жива музика;
 • Ползване на СПА центъра на хотела;
 • Туристическа програма в Струмица;
 • Посещение на Дойранското езеро;
 • Посещение на Рупите;
 • Eкскурзоводско обслужване по целия маршрут;

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка за лица до 65 г.– 3 лв на ден, над 65 г. – 4 лв.
 • Разходи от личен характер;
 • Настаняване в единична стая – 25 лв;

 Забележка:

Отстъпки:  дете до 12 години настанено с двама възрастни в стая – минус 15лв.

Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;
Доплащане седем дни преди датата на отпътуване;
Лица над 80 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Алианц България” АД, застрахователна полица №1826813150000651785/21.05.2019г