Харесайте ни във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Абонирай се за нашия бюлетин

Форма за резервация

Вашето име*

Вашият Email*

Вашият телефон*

Брой туристи*

Допълнителни бележки

Фестивал на лалето в Истанбул 2019 с отпътуване от Пловдив и София

Дати

04.04.2019 и 18.04.2019 г. – ПОТВЪРДЕНИ ГРУПИ

Продължителност

4 дни / 2 нощувки

Цена

149 лв.

Програма:

Ден 1:

20:30 ч. Отпътуване от София  по маршрут София-Пазарджик-Пловдив-Капитан Андреево-Истанбул. Нощен преход.

Ден 2:

Рано сутринта пристигане в Истанбул. Освежаване в хотела. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, туристите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването ще бъде след 14:00 ч. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане:

Начало на панорамна обиколка на град Истанбул с лиценциран екскурзовод с посещение на парка Емирган /срещу допълнително заплащане/: Обиколката започва с посещение на парка Емирган – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя. Продължаваме към историческият център на града – Синята джамия, площад „Хиподрума” с трите обелиска– Египетския, Змиевидната колона , фонтана на Вилхелм II, Топ капъ сарай, обновената желязна църква Св. Стефан. Свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение на византийската базилика “Св. София” (с местен екскурзовод и входна такса) – построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век.
По желание свободно време или посещение на:

Посещение на стария султански дворец Топ Капъ с лицензиран екскурзовод на български език – строежът на двореца започва през 1459г. по поръчка на султан Мехмед II Завоевателя, като сградата служи за резиденция на османските султани до построяването на двореца Долмабахче. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важни гости. В една от сградите му, под осем купола се помещава Имперската Съкровищница, събрала скъпоценностите и даровете, които султаните получавали от цял свят в знак на почит и уважение.

Посещение на църквата-музей Света София с лицензиран екскурзовод на български език – вековен монументален паметник и храм на Пресветата Мъдрост, построен през 6-ти век от император Юстиниан I и получил преклонението на султан Мехмед II Завоевателя. До построяването на базиликата „Св. Петър“ в Рим, куполът на Света София е считан за най-големия в света.
Посещение на водохранилището Йеребатан с лицензиран екскурзовод на български език – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, напомнящо на дворец, поради което често е наричано „Потъналия дворец“.

По желание (срещу доплащане) отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част на града, където, ще посетим най-новият МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади.
Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за “най-големият” басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Връщане в хотела. По желание вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 3:

Закуска. Свободно време или възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане:

Разходка с корабче по Босфора с лицензиран екскурзовод на български език (по желание, срещу заплащане) – вълнуваща разходка между два континента, която дава възможност да се разгледат от друг ракурс дворците и историческите паметници по двата бряга на красивия Босфор, както и популярните истанбулски вили „ялъ“.

Посещение на новия султански дворец Долмабахче с лицензиран екскурзовод на български език (по желание, срещу заплащане) – едно от най-впечатляващите творения на прочутата арменска фамилия архитекти Балян, новият султански дворец се разполага в своето изящество и пищност по протежение на Босфора. Дворецът се явява резиденция на последния османски султан и първия президент на новата република – Мустафа Кемал Ататюрк.

Възможност за вечеря  на кораб по Босфора с турска шоу-програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.  Нощувка.

Ден 4:

Закуска.  Отпътуване от  хотела. Посещение на МОЛ ФОРУМ и  Аквариум – Sea Life – един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разполежен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки.  Отпътуване за град Одрин.  Кратък престой в града с възможност за посещение на българската църква Св. Св. Константин и Елена – построена през 1869 г. за по-малко от седем месеца, ярко свидетелство за православната архитектура от онова време; възможност за посещение на прочутата джамия Селимие – дело на известния архитект на османската империя Синан и символ на съвършените пропорции; възможност за шопинг в Одринската Капълъ Чаршъ и борсата за перилни препарати. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив около 22:00ч и в София около полунощ.

 

Цената включва:

 • Транспорт по посочения маршрут с лицензиран туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*;
 • Посещение на МОЛ ФОРУМ и Аквариум – Sea Life / без включена входна такса/
 • Кратък престой в Одрин с възможност за посещение на българската църква Св.Св. Константи и Елена; джамията Селимие и време за шопинг;
 • Всички пътни, магистрални и гранични такси;
 • Водач от фирмата организатор по време на пътуването и престоя в Истанбул.

Цената не включва:

 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод и посещение на парка Емирган – 15 евро /Заявява и заплаща при сключването на договора!/
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5000 евро на ЗАД АРМЕЕЦ 2лв на ден ;
 • Допълнителни екскурзии по желание;
 • Входни такси за музеите;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – заплаща се съгласно тарифите и условията на застрахователната компания.

 Забележка:

Допълнителни екскурзии:

 • Разходка с корабче по Босфора: Цена за възрастен: 30лв.; Цена за дете: 25лв.
 • Посещение на водохранилището Йеребатан: Цена за възрастен: 30лв; дете: лв.
 • Посещение на новия султански дворец Долмабахче: Цена за възрастен: 45лв; дете: 40лв.
 • Посещение на стария султански дворец Топ Капъ: Цена за възрастен: 40лв.; Цена за дете: 35лв.
 • Посещение на църквата-музей Света София: Цена за възрастен:40лв ;Цена за дете:35лв
 • Програма Нощен Босфор вечеря на кораб по Босфора: Цена за възрастен: 80лв; дете: 70лв.
 • Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума /входната такса за аквариума се заплаща допълнително/ и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 17€ + 50 ТЛ за Аквариума;
 • Принцови острови – 20 лв.
Възрастен в двойна стая
               Единична стая
Трети възрастен в двойна стая
                Дете до 12г. настанено с 2 възрастни
            149 лв.            доплащане 60 лв.                          149 лв.           доплащане 110 лв.

 Туристическата агенция си запазва правото на промени на цените и последователността на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи  – 7 дни преди датата на отпътуване.

Настаняването в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.

При резервация се заплаща депозит в размер от 30 % от пакетната цена, доплащане  до 10 дена преди отпътуване. Туристите пътуват с международен паспорт, с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Алианц България” АД, застрахователна полица №1826813150000651785/21.05.2018г