Дати:06.07; 28.09; 19.10.2024 г.
Цена:165 лв.
Продължителност:2 дни / 1 нощувка

Белоградчишките скали, пещерата «Магура», пещерата «Венеца» и Видин!

Двудневна, автобусна екскурзия с отпътуване от Пловдив и Карлово

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

ПРОГРАМА

1 ден: Отпътуване от Карлово 05:30ч., отпътуване от Пловдив в 7:00 ч. от спирката на ОББ срещу Тримонциум, по маршрут: София –  Белоградчик – Видин.   Пристигане  и посещение на пещерата « Венеца». Почивка за обяд Отпътуване за Белоградчик. Пристигане и посещение на Белоградчишките скали, които са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България със своите красиви скални фигури, достигащи на места до 200 метра височина и разделени на 3 основни групи. Изключително преживяване с незабравими, спиращи дъха природни гледки сред скали с причудливи форми и гигантски пещери. Разходка между двете уникално съчетани забележителности – неповторимия природен феномен Белоградчишки скали  и древната крепост “Калето”, която е една от най-добре запазените крепости в България, защитена от непристъпните скали. Отпътуване за Видин. Настаняване в хотела. Възможност за организирана вечеря. Нощувка.

 

2 ден: Закуска. Туристическа разходка в центъра на града с екскурзовод. Град Видин изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост „Баба Вида“ – единствената изцяло запазена в страната /Х век/,  Кръстата казарма, Турският конак, където сега се помещава градския Исторически музей, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, старата турска поща,художествената галерия,Видинския общински театър, митрополитския комплекс, църквата” Великомъченик Димитрий”, Еврейската Синагога, построена през 1894 г. Свободно време за обяд и  разходка в Крайдунавския парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието. Отпътуване за  пещерата  “Магура”. Уникални в пещерата, освен неповторимите образувания, са и скалните рисунки на един от най-ранните слънчеви календари, открити досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата светилище и на него са отбелязани поне 5 празника, както и 366 дни. Пещерата се използва и за единственото в България производството на шампанизирано вино, което отлежава при естествени условия, сходни с тези, използвани при производството на френско шампанско. На изхода на пещерата е разположено Рабишкото езеро. Езерото е с тектонски произход и  представлява най-голямото по площ вътрешно езеро в България, като дълбочината му достига 35-40 метра. Отпътуване за гр. Пловдив и пристигане късно вечерта.

 

 

 

 • * Транспорт с комфортен  автобус ;
 • * 1 нощувка със закуска в хотел 3* във Видин  ;
 • * Посещение на пещерата Венеца ;
 • * Посещение на Белоградчишки скали ;
 • * Посещение на пещера Магурата ;
 • * Туристическа програма във Видин ;
  * Екскурзоводско обслужване по целия маршрут .
 • *Доплащане за медицинска застраховка – 1 лв на ден за лица до 65г и 1,5 лв. за лица над 65г.;
 • * Входни такси за посещаваните обекти ;
 • * Доплащане за единична стая – 30 лв;
 • Доплащане за предни места в автобуса (I, II или III ред) – 20 лв. на човек; 
 • Крис Тур препоръчва  на туристите да сключат застраховка “Отмяна на пътуване;

 

Отстъпки : *цена за дете до 11.99 г. в стая с двама възрастни: отстъпка – 10  лева ;

Условия и забележки

Забележки:
– При посещение на пещерата Венеца и  Магурата се препоръчва носенето на връхни дрехи и удобни
обувки, снимането в пещерата е разрешено.
–Входна такса за Белоградчишката крепост – 5лв;

Входна такса за пещерата Венеца – 8лв –възрастни,ученици и пенсионери-5лв

–Входна такса за пещера Магурата – 10 лв – възрастни,ученици и пенсионери-8лв
–Входни такси – Крепостта „Калето” – 5 лв,–крепостта „Баба Вида” – възрастни 4 лв, ученици и
пенсионери – 2 лв ;                                                                                                                                              

Необходими документи: валиден документ за самоличност.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите.

Доплащането се извършва до 15 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста

Запитване за резервация


Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Лев Инс” АД, застрахователна полица № 13052410000211 / 30.04.2024 г.

Print Friendly, PDF & Email