Дати:03.03-05.03.2023
Цена:490 лв.
Продължителност:3дни/ 2 нощувки
Вид:автобусна

3 март във Врнячка баня – хотел FONTANA 4+* – със специалното участие на Неда Украден

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ДО СПА СТОЛИЦАТА НА СЪРБИЯ

  с включена празнична вечеря с неограничена консумация на  напитки

 

 

 

Резервирайте сега

Гарантирано връщане на платените суми*

*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни
Преференциални условия за PCR и антигенни тестове
*при анулирана от нас програма или наложена забрана за осъществяване на екскурзиите организирани от Кристур в срок до 14 дни

ПРОГРАМА:

Скритата в централната част на Сърбия – Врнячка баня е най-големият балнеолечебен курорт в страната, приканващ хиляди туристи със своите седем минерални извора! Мястото се намира в долината на Западна Морава, на около 200 километра от столицата Белград. Благодарение на 140-годишна традиция в лечението с минерални води, е изградила имиджа си на атрактивен туристическа център за отдих, спорт и развлечения.

Програма:

1 Ден /03.03.2023г./ Отпътуване от Пловдив  в 6.00 ч.  в посока Калотина – Ниш – Крушевац – Врнячка баня. Посещение и разходка в  гр. Ниш, разположен на р. Нишава, на чийто десен бряг се намира известната Нишка крепост. Основан от римляните, древният град Наисус остава в историята като родно място на Константин Велики. Разходка из главния площад Освобожденя. Отпътуване за Врнячка баня – Спа кралицата на Сърбия.

Врнячка Баня има седем минерални извора – топли и студени, четири от които се използват за спа терапии. Топлата вода е уникална с това, че е с постоянна температура като телесната температура на човека (36,5 ° C), използва се за пиене и къпане. Студената минерална вода е от 14 до 27° C.

Пристигане и настаняване в СПА хотел Fonatana 4+*, – един от най-хубавите хотели в курорта, който се намира в центъра на Върнячка баня, на 1 минута от пешеходната зона. Хотелът има СПА и Уелнес зона с вътрешен басейн с температура на водата около 28- 29 °C ( размери 10 м. на 8 м. ), малък басейн – 35 °C, детски басейн – около 36 °C и басейн – джакузи за 10 човека – около 36 °C, турска баня, ледена стая, тропически душ, зона за реклас и др. Туристическа разходка в града.Свободно време за разходка или ползване на СПА центъра на хотела. Нощувка.

2 Ден /04.03.2023г./ Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до манастира Жича и гр. Кралево. Жичанският манастир е построен през XIII в. от синовете на Милан Обренович, първият Сръбски крал Стефан Първовенчани и неговият брат и патрон на Сърбия Св Сава. Манастирът има огромно културно и историческо значение за държавата, тъй като в него са коронясани 7 сръбски крале. Жича е един от най-почитаните от сърбите манастири. Отпътуване за Кралево. Пешеходна разходка в центъра на града. Свободно време за обяд или шопинг. Завръщане в хотела. Свободно време. Празнична Гала вечеря с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки с участието на Неда Украден. Нощувка.

 3 Ден /05.03.2023г./ Закуска. Свободно време. Напускане на хотела и отпътуване за България. По пътя посещение на манастир Любостиня, сгушен в долината на малката Любостинска река. Манастирският комплекс е ктиторски, изграден в моравски стил от княгиня Милица в годините от 1388-1405 г., която тук прекарва последните си години на този свят като монахиня. Посветен е на Успение на Пресвета Богородица и храмовият празник е на Преображение Господне. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Посещение на град Ниш ;
 • 2 нощувки в хотел FONTANA 4+*https://fontanavrnjackabanja.com
 • Ползване на СПА центъра на хотела – закрит басейн, сауна, джакузи, стая за релакс и др в, фитнес – едно посещение на ден.
 • 2 закуски на блок маса ;

1 Празнична вечеря в конгресната зала на хотела с богато меню , неограничена консумация на  местни алкохолни и безалкохолни и участие на сръбската звезда Неда Украден и жива музика;

 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

Цената не включва:

 • Екскурзия до град Кралево и манастира Жича – 40 лева ( минимум 20 записани туристи );
 • Възможност за доплащане на вечеря за първата вечер – 12 евро;
 • Медицинска застраховка за чужбина – 2 лв на ден ;
 • Паркинг – 3,5 евро на ден.
 • Застраховка „ Отмяна на пътуване“
 • Градска туристическа такса- 1.4 евро на ден на човек- заплаща се на място в хотела;

Начин на плащане:

 • 30 % от пакетната цена при резервация
 • Доплащане до 14 работни дни преди отпътуване.

Хотелът можете да разгледате тук: https://fontanavrnjackabanja.com/
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата с цел на по – доброто и провеждане . При евентуално драстично увеличение на цените на горивата, туроператора има право да начисли такса гориво до 10 дена преди отпътуването .

Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Лев Инс” АД, застрахователна полица №1826813150000651785/29.04.2023г.

 

 

Запитване за резервация


Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Лев Инс” АД, застрахователна полица №13062210000371/29.04.2023

Print Friendly, PDF & Email